Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Ще сменям мокета в хола с ламинат,но под вратата към балкона се мокри яко от конденз.Проветрявам,бърша и пр.,но искам да попитам майсторите за някой трик та да се спася от надуване.Ако залея ръба на ламината под лайсната със силикон да не си вкарам автогол?Обмислям и вариант да не пускам ламината до дограмата и да направя 5 см. праг ,което е и разстоянието до лицето на стената.
Локва върху ламината сигурно е катастрофа,благодаря на отзовалите се предварително.
solo5 - майстор
налепи изолация на стената, където ти е вратопрозореца
скоро имаше такава тема от форумец, който така се е отървал от мухъла
tokuro - напреднал
най-добре пусни един ред плочки като рамка около паркета :yawinkle:
Oриентирам се към теракот/гранитогрес като псевдопраг от касата до ръба на стената,хем водата няма да стигне ламината,хем ламината ще е по права линия.
emergency_bg - специалист
solo5 написа:
налепи изолация на стената, където ти е вратопрозореца
скоро имаше такава тема от форумец, който така се е отървал от мухъла
май за моята тема става въпрос: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

Явно под вратата имаш термомост, получава се много студен участък от стената и топлия въздух кондензира там, това, което трябва да направиш е да повишиш температурата на проблемния участък, или с външна, или с вътрешна изолация, а след това да потърсиш причините за високата влажност на въздуха в помещението. При мен точно под вратата на дограмата е пълно с полиуретанова пяна и там нямам никакъв конденз :?
velsi - Почетен майстор
Доколкото разбирам от описанието конденза е под вратата, а не на стеничката под прозореца. Ако е така, там изолация няма как да се прави. Най-вероятно конденза е по долния стъклопакет на балконската врата и водата се стича надолу. Така ли е? За ново строителство ли става дума или старо?
Старо с вътрешна изолация,само врата е,много цветя и тече от многото конденз.Не опира до изолация.Който е слагал ламинат може да знае нещо,сега съм наредил парцали ама...Мисля 5 см теракот и под лайсната силикон,да не стигне до паркета.Ама като ми е сефте,а вече ми се наду и разлепи един нов подпрозоречен перваз ламинат от Bricolage,сега трябва да го къртя...

Тема "Ламинат+конденз от стъклопакет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: