• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Mirchoto - помощник
Доста неща прочетох и видях, но никаде не казват точно,
как се махат майките за подравняването на посипката.
Няма ли да остане дупка там ако ги вдигна направо или пък ако ги преместя по надолу?
velsi - Почетен майстор
Не се махат. Остават си там.
Mirchoto - помощник
Ами и аз така си мислех ама не ми стана много ясно :?
Благодаря много !!! :prost:
крум - специалист
Има специални мастари, които са по-тесни в двата края точно с дебелината на водача (майката).
Майката се поставя в/у посипката, така че посипката да е на желаното ниво.
Като се тегли мастара по майките, основната му част е на нивото на посипката. Т.е. майките са над посипката. След това майките се махат и всичко е на едно ниво.
Това е на теория.
Предполагам, че ще е супер удобно за огромни помещения. Аз не можах да го приложа в къщи.
Дано да съм го обяснил достатъчно ясно.
pipbel - майстор
Ако посипката е аквамат по спецификация дават майките да се направят от самата посипка. Виж при перлитова - това е друг въпрос,други майки са нужни предполагам.

Ето го линка от prascho в съседната тема

http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/v1.pdf
крум - специалист
Дай линк към този Аквамат.
При Аквапанел няма начин майките да станат от самата посипка - посипката се степва при натискане и смачкване, при което приема сравнително стабилна форма, но това е до момента, до който я разбуташ - тя пак си се раздробява.
pipbel - майстор
Сори, грешка на езика (клавиатурата). Разбира се че за аквапанел става дума,не за аквамат.
Ето и една галерия за любознателните :
http://gallery.suhpod.com/
крум - специалист
Аз по-скоро се хванах за това:
pipbel написа:
Ако посипката е аквамат по спецификация дават майките да се направят от самата посипка....
Не го доумявам - явно не разбирам какво искаш да кажеш. На снимките ползват профили за ГК, доколкото мога да предценя.
Иначе снимките са доста полезни - дават добра идея за процеса, материалите и аджеба какво точно е сух под :-D
pipbel - майстор
Сигурно съм сгрешил. Помислих си го по пътя на логиката,тъй като никъде не казват в упътването на аквапанел-а с какви майки се работи. http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/v1.pdf
Всъщност какви са за предпочитане - дървени или алуминиеви (профили за ГК) ?
И как аджеба не ми е ясно ще се нивелират и фиксират майките за неравен под след като най- отдолу трябва да има найлон ? :?
Не можеш да подмажеш, би трябвало с дюбели за бетон предполагам и трупчета тук там дето е нужно за нивелирането ...
velsi - Почетен майстор
Е, той Леонардо го е обяснил и показал в неговата тема, така го направих и аз. Ивици от гипсфазера се изрязват и се поставят за майки. По тях се движи мастара за да се приглади и нивелира посипката и после си остават отдолу.
  • 1
  • 2

Тема "как се издърпват майките(сух под)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: