Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Здравейте!
Имам апартамент на 1 етаж. Новите ВиК тръби вървят по пода, както и електрическите кабели. Мислехме да правим повдигнат под от Кнауф VidiFlex от тези с крачетата отдолу, обаче ми обявиха цена от 80 лв/м2 което ми идва доста скъпо за 60 квадрата (4800 лв.). Дадохте ми идея да е сух под, което ще излезе доста по-евтино обаче може ли да се повдигне този под с около 15 см и как? Проблем ли ще е за посипката, че кабелите минават по земята (да не се размести и да се образуват кухини). Дайте съвет и благодаря.
The_FAN - специалист
един път затисната с фазера посипката няма как да мръдне. Оригиналната посипка при натиск се слепва... при дебелина повече от 10 см. на посипката се препоръчва използването на междинен пласт фазерна плоскост.
Значи примерно слагам 7 см посипка след това един ред гипсофазер после още 7 см посипка и два реда гипсофазер. Правилно ли съм разбрал? Иможе ли пак да се ползва за посипка перлит или ще е по добре оригинална на кнауф примерно.
крум - специалист
Правилно си го разбрал. Вибрираш първата плоча гипсфазер, за да слегне посипката (удряш му едно хорце).
Може ли ориентировъчно да ми кажете цена на квадратен метър по тази технология, защото ми предлагат повдигнат под (този с крачетата VidiTech) без посипка за 45 лева квадрата, и кой вариант мислите, че е по -добрия. За сухия под ми казаха, че с времето по-натоварената част от пода започва да хлопа.
крум - специалист
Има някъде описание и разбивка - вече почти не помня цените.
квадрата на ГФ беше около 5.60, х2 за 2 слоя. Посипката беше 360 лв на кубик без ДДС.
За 1кв. м. на 1 см. височина ти трябват 11 литра.
Винтове - 1000 броя за 25 лв, гипсово лепило, вата.
Звънни и питай за актуалност на цените и си направи сметките. Имай предвид да вземеш под внимание и неравностите (евентуални пропадания на плочи).

За хлопането не мога да коментирам.
Май мина около година и не се е разхлопало.
The_FAN - специалист
хлопа ако го прави Кольо общака....няма такъв ефект при качествен монтаж

Тема "Идея за сух под?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: