Работа с гипскартон за напреднали.
Здравейте,
Питаницата ми е дали е трудно лепенето на декоративен корк?
Мъж ми е решил сам да го лепи.

По принцип се справя с всякакви строително-ремонтни дейности, но в един магазин ни казаха, че лепенето на корк си било сложно.

Така ли е наистина или просто искат да си пласират услугата??

Става дума за лепене на коркови плочи с размери 600/300/3 върху фаянсови плочки на стена.

Предварително ви благодаря.
Takezo Sensey - модератор
Няма философия.

Единственното важно нещо е правилно да "подведе" фугите , да са плътно една до друга.

:wink:
sasooooooooo - "специалист"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9881

Имайте впредвид, че се работи много прецизно! Веднъж залепена плочка не може да се отлепи!
Има едно бяло лепило - не го ползвайте !
Аз си лепих на пода с C200. Имам тема, но още не съм качил снимки. Основата беше циментнопясъчна замазка. Проблема при мене беше, че не е много равна и трябваше да натискам на места с нещо, че да залепне в нисите части. Предполагам, че е равна стената и няма да го има този проблем. Аз съм доволен от резултата, който постигнах. Плоскостите някои бяха с не точно квадратна форма и дори имах възможност там където не идва ъгълът да го изтегля където искам и да го натисна да си залепва там. Където не бях успял си го запълних с допълнително изрязани парченца, които се сливат много добре с останалото и не си личи. Ако си вземете силно лепило няма да можете да правите корекция при неправилно поставена плоскост.

Тема "Декоративен корк на стена - да викаме ли майстор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: