• 1
  • 2
Работа с гипскартон за напреднали.
dito - специалист
Takezo Sensey написа:
Вероятно търсите това :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=2368

:-D
Хахаха, яко :-D Другата тема търсех със сегментираната плата, защото изглежда много по-удобно, отколкото да си цепи сам 3 м картон, обаче това е хитро :)
А и идеята на Jekasus хич даже не ми звучи налудничево. Ако си имал предвид лепило на циментова основа, може би дори не трябва хидроизолация, защото циментът предпазва от корозия заради по-алкалната среда.
ArturDent - Почти Безобиден
Ако са толкова много тия колони и труда ти е по-ценен от материалите.
Можеш да се подготвиш предварително
Вземаш една ПВЦ тръба с 40-50 см диаметър, режеш я на две по диаметъра (с банцинг или циркуляр). Облицоваш си двете половинки. Закарваш ги на обекта и ги снаждаш, като металната колона остава вътре. Закрепването за тавана и пода все ше го измислиш.
vasilrig - специалист
ArturDent това е много добра идея, и аз мислех нещо подобно но да не кова картона върху трабата а да я исползвам за шаблон, да нацепя картона , да го изтегла с шаблон и после да го монтирам върху профили, но по твоят начин сте стане по бързо.благодаря
Ако го правия сте снимам и пусна да се види.
torbalan - Дървен философ
защо не ги шпакловаш?
The_FAN - специалист
аз не бих го направил, но съм длъжен да ти го кажа....

можеш да си нацепиш картона, да го сложиш да легне върху два полукръгли шаблона ( или 3-4 за тази дължина), след което с лепило
Perlfix, мрежа за изолация и шаблон да изтеглиш/напълниш фугите.
Като стегне го монтираш като готова матрица на половината колона.
Казвам го защото съм чувал за една испанска група в кино Арена да прави подобни монтажи.
Аз не бих го правил по този начин.

Доколкото знам имаше в Пловдив една фирма преди време която се занимаваше точно с огъване на картон в точни (малки) радиуси.
В далечната 2000 година тази фирма докара матриците за кръглите колони на Toyota център в София на Цариградско шосе....потърси ги и тях
.
  • 1
  • 2

Тема "как да облицовам метална тръба с гипсокартон R=18 cm?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: