• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Работа с гипскартон за напреднали.
Pooh - майстор
torbalan написа:
здравината на лепилото по пинцип е малкия проблем - по-интересно е какво ще стане ако някой без да иска си удари главата в готовата вече тена...
Ще изтрезнее (трезви хора не си блъскат главите по стените) и ще го боли куфалницата.

Торбалане, кажи ми какво натоварване носят профилите от гипсокартона и от камъка съответно? Истината е, че на всички тела им действа ГРАВИТАЦИЯ! О, чудо! Никой ли не го знаеше?! Всичко тежи НАДОЛУ, не настрани! С какво една мазилка ще държи камъните по-здраво от гипсокартон хванат за метална конструкция? С нищо. Просто има хора, които не приемат някой неща ... ей така - защото така им харесва.

Стелко каза точно - избери хубаво лепило, което да не губи якост с времето и лепи смело. Или - къртиш ВСИЧКО до тухла/бетон, набиваш анкерни болтове (поне 10/100) през 50см., за тях заваряваш мрежа ф6 и всеки ред от облицовката го захващаш здраво за мрежата ... това май само би задоволило някои хора :wink:
svetliopi44 - Чирак...
По-принцип точно така се полага камък ... с дюбелирана мрежа от зад а не лепен с теракол ... а 60кг.за м2 са си много на където и да тежат. :)
Galy - специалист
A какъв ефект бих получил, ако дюбелирам картона през профилите за стената с по-дълги дюбели? Сваля ли картона, за да подсиля, или да променя конструкцията...голяма кушия си отварям, а и сега рапидките са хванати доста на често - през десетина см - и после, ако сваля картона, буквално няма да има празно място без дупки при второ завиване.
Pooh - майстор
Светльо, беше майтап. Така се реди камък! Тук говорим за декоративна облицовка.
За сарвнение - гипсокартона е 11кг./м². Теракота който се лепи по бани изградени от гипсокартон да не е по-лек от 30-40кг/м²?
Това са си най-обикновенни декоративни камъни и при съответната обработка на повърхноста и кадърното лепене, няма да има никакъв проблем в бъдеще.
Galy - специалист
Pooh, купувам утре камъка. Ще го налепя.
Дано има възможност някой ден да почерпя за куража :)
Макар че то не е само до кураж. Винаги съм се старал да правя нещата както си трябва или близки, с премерени компромиси. Но понякога наистина срещам някои неща, в които не откривам логика и които се тъпчат защото "така се прави". Форума е добро място човек да чуе повечко мнения. В крайна сметка всеки взима решение за себе си. Благодаря ви! Мислех да махам картона, да подсилвам конструкцията, но бях забравил, че има няколко см подова замаска, която хваща и картона. Купувам качествено лепило (мисля да взема Платиниум), подходящ грунд, мажа с гребена и картона и камъка и мисля че всичко ще е наред. А в крайна сметка, ако падне стената какво толкова? На камъка нищо няма да му стане :lol: Шегичка ;)
Galy - специалист
Pooh, купувам утре камъка. Ще го налепя.
Дано има възможност някой ден да почерпя за куража :)
Макар че то не е само до кураж. Винаги съм се старал да правя нещата както си трябва или близки, с премерени компромиси. Но понякога наистина срещам някои неща, в които не откривам логика и които се тъпчат защото "така се прави". Форума е добро място човек да чуе повечко мнения. В крайна сметка всеки взима решение за себе си. Благодаря ви! Мислех да махам картона, да подсилвам конструкцията, но бях забравил, че има няколко см подова замаска, която хваща и картона. Купувам качествено лепило (мисля да взема Платиниум), подходящ грунд, мажа с гребена и картона и камъка и мисля че всичко ще е наред. А в крайна сметка, ако падне стената какво толкова? На камъка нищо няма да му стане :lol: Шегичка ;)
Стелко - специалист
Стелко поздравява всички каменари с песента камъните падат :lol: :lol: :lol: пий една биричка за кураж и бъркай лепилото успех

Прикачен файл

OFFICE.jpg
tam sa si kamynite
OFFICE.jpg (14.75 KиБ) Видяна 9429 пъти
ozimen - специалист
Стелко написа:
Стелко поздравява всички каменари с песента камъните падат :lol: :lol: :lol: пий една биричка за кураж и бъркай лепилото успех
Аз,съм от гилдията.Мерси за поздрава.. :prost:
svetliopi44 - Чирак...
Гали , ти се шегуваш но аз съм виждал как пада стена от гипсокартон на който е лепено пано от камък ... :) и то на откриването на офиса ....падна върху тортата ... :? язък ...
Galy - специалист
Стига де, неможе да е вярно :lol: Светльо, разкажи...как върху тортата? Голям резил ще да е било
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: