• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Работа с гипскартон за напреднали.
bisplus - специалист
Много бих искал да видя тази прословута колона на снимка....сигурно е някаква доста необикновенна и си изисква доста голямо майсторство и професионализъм , зада не те е срам да поискаш 500 лв за работа!! :-D :-D :-D Дай снимка да видим.
Зачетох се в тази тема за огъването и ми стана интересно не се ли ползва различен материал при нужда от огъване. Питам понеже работя в чужбина и когато има извивка се ползва 6мм от така наречения Glassroc или GRG. Много лесно се огъва но няма хартиено покритие. Има нишки от стъклена вата и гипса е някакъв друг вид ако се интересувате не може да го няма и в БГ:
http://www.british-gypsum.bpb.co.uk/pro ... eline.aspx
The_FAN - специалист
При огъване ползвам две помощни средства:
Валяк с шипове (за сваляне на тапети) и пръскалка от тия дето ги
продават в Бриколаж примерно :)
С валяка перфорирам картона от страната която ще се вдлъбва при
огъването и с пръскалката намокрям равномерно.
Смисъла е че през така получените малки дупчици водата
прониква по лесно и попива по-бързо в гипса... няма нужда да се
чака да пропие през хартията.
И все пак внимателно с водата :shock:
После естествено се шпаклова нацяло за да се скрие перфорацията
(ако е видима).
Работи безотказно...
The_FAN - специалист
Атези гребени за нацепване на картона къде се продават?
тонито - специалист
...

Прикачен файл

Photo-0014.jpg
Photo-0014.jpg (14.5 KиБ) Видяна 16568 пъти
radoraev - специалист
Аз мога ли да се искажа FAN--???
мерси
Спрях да огъвам преди години още--когато само ми мярне окото че извивката е голяма-въобще не се и замислям--нацепвам си картона на по 4 см. и край
Обаче........понеже всичките ни обекти са такива изгъзени реших да внедря нововъведение
На един нивел 1.20 закрепих 28 ножчета и в двете страни ограничители--с едно движение правя 28 ряза на по 4 см. и спестявам на всяка плоча около 15-20 минути гъзене и рязане---в шпаталовката сме царе и сме свикнали после да си ги шпаталоваме и това е
тонито - специалист
Какъв е мак. радиус на огънат лист картон по твоя метод?
radoraev - специалист
На ситуация е-не мога така да ти кажа........зависи какъв картон са ми донесли..много ли е сух...пука ли се лесно....хартията му фалшива некой път......такива работи
Нали ме разбра
А пък и да ти кажа откакто си хванах двама страхотни шпаталовчика въобще не се и замислям последно време да цепя или да огъвам---но откакто ние само монтираме а те шпаталоват взехме да заработваме почти 2 пъти повече пари--обектите си варвят и после шпаталовчиците отиват и си го подпукват
leonardo_vd - модератор
radoraev написа:
На ситуация е-не мога така да ти кажа........зависи какъв картон са ми донесли..много ли е сух...пука ли се лесно....хартията му фалшива некой път......такива работи
Нали ме разбра
А пък и да ти кажа откакто си хванах двама страхотни шпаталовчика въобще не се и замислям последно време да цепя или да огъвам---но откакто ние само монтираме а те шпаталоват взехме да заработваме почти 2 пъти повече пари--обектите си варвят и после шпаталовчиците отиват и си го подпукват
Няма да се заяждам, но се замисли какво казваш. Противоречиш си.

Иначе , винаги трябва да има монтажници и шпакловчици, защото така работата просто хвърчи. Няма да казвам колко ми се е вдигнала печалбата когато намеря такъв синхрон, но мога да кажа на всички начинаещи да се съсредоточават в една насока, а другото да го могат колкото да закърпят положението. Не правете моята грешка, да искате да сте перфекционисти във всичко, нека Тани доизкаже мнението ми та да не звучи като хвалба.
vesbond - специалист
Лео, остави го Тани да си почива! Знам за какво говориш. Аз съм същия бунак. Като дам на някой да ми направи нещо - все нещо не ми харесва и се улавям да си го донаправя сам, и много ме е яд. На мене си естествено. Деба това професионално изкривяване и тоя перфекционизъм, дето ме гони от години. Още не ще да ме пусне! :-D :) :lol: :wink: :cool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Огъване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: