Работа с гипскартон за напреднали.
radoraev - специалист
bgchristo написа:
Моля, дайте идея за изпълнение на декоративен/носещ рафт от от гипскартон, захванат само за стената (носеща конструкция може би от UD/CD профили).
Примерни размери на рафта - дебелина: 4-5 см, ширичина: 30-50 см, дължина: до 2м.
С дрелката се пробиват дупчици в стената и в итонга.......в стената се набиват арматурни шишчета като стърчат около 10 см за да влязат и в дупките на итонга които напалваш с каменит и намазваш и стената с каменит естествено--гледах едни майстори......
10 пъти по-евтино и бързо става--не прави грешка точно тази дреболия да я правиш с гипскартон
шишчета забиваш само на хоризонталните части като при съхненето подпираш отдолу с нещо,а вертикалните прото ги лепиш с каменит------шпаталовка и бегай да играеш спокойно
Твърда връзка...никакви ленти...никакви опасности от напукване или разрушаване
Послушай ме ако искаш :cool:
rockwall - майстор
клатушкането на рафта от ИТОНГ как се избягва - предстои ми една спалничка да оправям и ми се иска да изплющя нкакъв светещ рафт и аз

а с ИТОНГ е добре че може да не работя само с правилни форми и овали

това ми е идеята - засега я направих само на снимка, но скоро може и да я видите и направена - вече ми се избистри като намерение и изпълнение

да ама пак не мога да кача снимка а е съвсем малка
100х40 15,8 КВ - е ?!?!?!? :x :evil: :x :evil:
pavkatay - майстор
от цялятя работа по случая и скромния ми опит се убеждавам, че с газобетон се правят същите неща като от гискартон(не всичко, разбира се ), но по-лесно, всичко е въпрос на предпочитания и на опит, прилагам снимка на нещо ,което мислех да правя от гипсокартон , но поради по- малкия ми опит го направих от газобетон

Прикачен файл

P1010086.jpg
P1010086.jpg (41.82 KиБ) Видяна 6527 пъти

Прикачен файл

P1010083.jpg
P1010083.jpg (72.38 KиБ) Видяна 6527 пъти
detelin - специалист
та не разбрах кое се подържа трудно :? рафтовете ли или боята облепи рафтовете с самозалепващо се фолио има кеф ти мрамор кеф ти имитацич на дърво ама според мен няма смисал
Desperado - помощник
Повдигам тази брадясала тема, поради факта, че ми се правят някакви етажерки от итонг... идеята е, да са една над друга, шахматно- две или три- първата най дълга, по къса, най къса долната. Идеята е, итонга да се нареже максимално тънко, колкото позволява, без да пострада неговата цялост, т.е. тежестта, ще е по малка...

търсих в нета нещо подобно, но не видях примери... явно radoraev е гледал юнаците ин лайф :)

Тема "RQ: Декоративен/носещ рафт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: