Работа с гипскартон за напреднали.
Pooh - майстор
Соло, за твоята баня още ти казах - не съм видял или чул за изгорял траф ... не че и там няма дефекти, но са редки. Докато за изгорели луни на 220 ... опитвам се по-скоро да се сетя за някоя с живот над седмица :wink:
Тани - модератор
А чувал ли си за такива на 220V с една година гаранция?
The_FAN - специалист
solo5 написа:
ако си на траф, по-голяма е вероятността да ти изгори трафа, ако не си му дал резерв (и ако е електронен)

P.S. иначе дават 7см разстояние от луничката до тавана, защото трябва да има място за охлаждане. това е една от причините за прегряване и изгаряне на крушки :roll:

7 см. ти трябват за да ти се побере луната само...
solo5 - майстор
ти пък :lol:
говорим за малките лунички нали :roll:
Pooh - майстор
Тани написа:
А чувал ли си за такива на 220V с една година гаранция?
Честно казано - НЕ. Не съм чул и колегите да слагат такива ... като цяло, 220V-те са се компрометирали и се използват само от непрофесионалисти, защото изглеждат по-евтини. Но и това си е мое мнение :wink:
solo5 - майстор
в Макдоналд има 220 волтови луни, но са от онези големите (дълбоките)
сигурно са по 20-25см високи :?
не ми се вярва да горят много, защото онези са сметкаджии и не биха ги ползвали :lol:
hkoko - специалист
Соло, за твоята баня още ти казах - не съм видял или чул за изгорял траф ... не че и там няма дефекти, но са редки. Докато за изгорели луни на 220 ... опитвам се по-скоро да се сетя за някоя с живот над седмица Wink
Първо за трафа видял съм само един,но съм видял.За луните на 220в.горят от колебанието във волтажа / накои дори на 5минути живот/Единственното изключение е една на терасата ми още е от тези без предпазно стъкло отпред,пожълтяла е от мазнините /терасата ми е нещо като кухня/сигурно е на 7-8 години и не мога да си обясня защо още не е изгоряла.На тавана от снимките на жената и се досвидяха пари за трафове и сложих 220 волтови за 1 седмица смених 4-после жената поумня :)

извод: слагайте трансформатори излиза по-евтино.
Тани - модератор
Е аз пък казвам че има и светят , за разлика от тези на 12 волта. Когато става въпрос за 30-40 лунички разликата в инвестицията на трафове е огромна , а и според мен неоправдана. Аз ползвам GU10

http://2r-bg.com/nvc_page13.html

Дават и по каталог 2000 часа , но фирмата ти дава 1 година гаранция от датата на закупуването . Връщаш им изгорялата лампа и без много да се обясняват ти я заменят с нова! В интерес на истината от 30 крушки 1-2 горят още първия месец , а другите карат повече от година! Определено си е на далавера , при положение , че се монтира и доста по-тънък и по-малко кабел! А и димерите не са проблем ! На един клиент монтираха над 40 лунички в апартамента и всичките 50 W. Това си беше направо безумие (2000 W) , но като си плаща :-D . Не ми се мисли ако трябваше да им слагам трафове колко щеше да му набъбне сметката!

Тема "Вижте какво направих от тавана си" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: