• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Работа с гипскартон за напреднали.
strelec - специалист
Привет, колега! При мен ситуацията бе подобна и ги направих с алуминиев ъгъл, който леко мушнах м-ду прозореца и пяната. Запълних с теракол и финно шпаковах с гипсова шпаковка. Успех!
pavkatay - майстор
strelec написа:
Привет, колега! При мен ситуацията бе подобна и ги направих с алуминиев ъгъл, който леко мушнах м-ду прозореца и пяната. Запълних с теракол и финно шпаковах с гипсова шпаковка. Успех!
така става добре, но не застъпваш касата. ако го направиш по моя начин с изрязания ръбохранител постигаш същия ефект, но както е редно застъпваш и касата с няколко милиметра
Mapek - специалист
strelec, благодаря - оргинално решение!
pavkatay, имаш предвид:от ъгъла правиш лента/и/, която полагаш така, че да застъпи и касата на прозореца? Пропуснал ли съм нещо - ти пишеше, че си слагал ТИ :? В моя случай трябва да стане без ТИ :cool: - хванал ме е един приятел за "риба", та се чудя как да спася ... :lol:
pavkatay - майстор
ами някъде и не слагах ТИ, защото нямаше място дори за 1 см. само алуминиевия ъгъл за шпакловка. едната му страна изрязана с ножица.ако прозореца ти е почти на нула, а той е с известни разлики обикновено с този изрязан ъгъл си създаваш изкуствено перваз и 'обръщане'. ако е наравно със стената(ама наистина) няма да обръщаш, а само подмазваш. но такъв идеален случай съм срещал само при стена , която аз съм си зидал и после съм си сложил прозореца :)
Mapek - специалист
Прозореца е сложен точно на една линия със стената като цяло /допускам, че е взето за "презумпция" въпреки нивелацията/. И на мен определено не ми харесва, че няма да се застъпи касата с "обръщането"... Ако се направи компромисно на някой милиметър, се съмнявам, че няма да се напука :?
pavkatay - майстор
ако не го изравниш с 'подмазване' можеш да направиш това( без да ангажирам с моето мнение бих го направил така)

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (13.56 KиБ) Видяна 7999 пъти
Последна промяна от pavkatay на пет май 28, 2010 11:02 pm, променено общо 1 път.
spetro - напреднал
masteradmin написа:
Ок Velsi за дограмата съм те признал да се върнем на гипс картона намерих едни снимки дето обръщат цялата ми идея на обратно. Нека leonardo_vd като експерт да каже кой вариант е по добър първия или втория.
Първо няколко снимки на металната констукция после гипс картона.
Много сложно го правите бре!!!
Mapek - специалист
spetro, когато нямаш какво да кажеш и го правиш в нечия тема, това се явяваИзображение. Ако споделиш лесния начин, по който го правиш ти, ще съм ти благодарен ... щото няма да го правя на мен си, а на човек, който малко нахално ме ангажира. И все пак трябва да стане достатъчно здраво за да не ме търси заремонт :-D
pavkatay, твоя вариант определено е така да се каже майсторското изпълнение, но такова се прави на коректни клиенти... и на себе си :wink: Благодаря ти все пак! Със сигурност решението ти ще бъде полезно на много съфорумци :thumbs:
spetro - напреднал
Mapek написа:
spetro, когато нямаш какво да кажеш:thumbs:
Аз по горе съм казал каквото имам да казвам.Не намирам причина да се набираш.А щом някой е написъл че е сложно,значи има и по лесен метод.Съжелявам че нямам снимки да ти пусна,но никога не си снимам работата.Успех в начинанието ти желая!!! :respekt:
pavkatay - майстор
spetro написа:
Mapek написа:
spetro, когато нямаш какво да кажеш:thumbs:
Аз по горе съм казал каквото имам да казвам.Не намирам причина да се набираш.А щом някой е написъл че е сложно,значи има и по лесен метод.Съжелявам че нямам снимки да ти пусна,но никога не си снимам работата.Успех в начинанието ти желая!!! :respekt:
твои мнения няма по-горе, които да казват нещо. а обяснението без снимки звучи като това на моите клиенти-бабички в селския ми магазин за бисквитките,които търсят -'ЕДНИ ТАКИВА ОБЛИ И МАЛКО ЧЕТВРЪТИТКИ В ЕДНА КУТИЙКА -ДЪЩЕРЯТА МИ ГИ ДОНЕСЕ ЗИМЪСКА'
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Оформяне на прозорци в панелно жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: