Работа с гипскартон за напреднали.
Vectra - специалист
Здравейте :)
Много се чудех къде да пусна моя въпрос. Ако съм сбъркал форума, моля модераторите да го преместят там, където му е мястото.
Та по същество....Наскоро се сдобих с ново жилище с огромна тераса. Проблема е че (на 1 еатж съм) горната тераса покрива половината (около 1.6 м) от моята. Искам да покрия останалите метър и нещо с някакъв покрив, по възможност светлопроводим за да не затъмня стаите. Чух че поликарбонат не е удачна идея защото старее прекалено бързо. Мислех си за някакво армирано стъкло, но нямам идея какво може да се намери в момента. Утре ще снимам и ще пусна снимки за да ми е по-ясен въпроса. Дайте някаква идея с какво да направя покривчето?
Vectra - специалист
ето и снимка на въпросната тераса

Прикачен файл

terasa.jpg
терасата
terasa.jpg (103.03 KиБ) Видяна 5742 пъти
yurig - специалист
Според мен поликарбоната е добро решение освен това има и различни цветове така че няма да загрозиш фасадата. Относно трайността му мисля че не си прав защото производителите дават поне 10 годишна гаранция. Друго решение е стъклена козирка НО тя се поръчва по размер и цената е доста сериозна.
Виж това може да ти е от полза:
http://www.polycarbbg.com/products.html
http://www.glassco.eu/showpage.php?PageID=17
sasooooooooo - "специалист"
Здрасти. Според мен с поликарбонатен навес ще се абонираш за страхотен шум, при всеки валеж от дъжд! Аз съм на 3ти етаж, имам също ПВЦ дограма и при всеки дъжд от същия навес на комшиите от 1ви етаж, яко ЧУКА! А ти като гледам ще си имаш и толкова много шум от улицата, все пак си на партер! :) Мисли
W123 - специалист
Много обичам комшиите които хвърлят фасове отгоре.
Слагай армирано стъкло.
Vectra - специалист
Благодаря за отзивите. Много съм раздвоен относно материала, който да използвам. Освен да си направя списък със ЗА и ПРОТИВ за всеки материал и така да реша. Относно шума от улицата не се притеснявам, защото най-близката улица е на 200м, а и срещу мен има естествена шумоизолация във вид на орехова градина. Виж за чукането при дъжд не се бях замислил. Това май е сериозен минус, както и фасовете на комшиите. Ако сложа стъкло, по-малко ли ще чука при дъжд? Вероятно зависи от дебелината на стъклото!? А ако сложа нещо от рода на съклените тухлички? Изобщо нямам идея какви стъкла, подходящи за целта, могат да се намерят.

Тема "таван на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: