Работа с гипскартон за напреднали.
stoichkov - помощник
Представете си четири стени с различни посоки,няма прав ьгьл никьде а искам да отрежа парче картон което да пасне точно.Не сьм отличник по гемеотрия и не ми е ясно,моля да ми разясните,виждам че има маистори мно :roll: го тук.
leonardo_vd - модератор
stoichkov написа:
Представете си четири стени с различни посоки,няма прав ьгьл никьде а искам да отрежа парче картон което да пасне точно.Не сьм отличник по гемеотрия и не ми е ясно,моля да ми разясните,виждам че има маистори мно :roll: го тук.
Ами изправи някой от ъглите и после вече си идва всичко.
Зависи и от това дали парчето което ти трябва е нужно да има прав ъгъл. Обоснови си въпроса и ще ти се помогне.
stoichkov - помощник
обаче всяка стена е сьс своя посока :-D .искам да сложа едно парче картон нацяло,което да не остава фуги между стените и УД-то,обаче как да го изчисля без да си играя да дялкам картона,щото и баба ми може да дялка картона,аз искам точно чальма как се реже картон когато няма никьде прав ьгьл.Дано да знаеш :)
velsi - Почетен майстор
Ами много просто: самия картон си има прав ъгъл. Там, където ще е края му, правиш една отметка на стената и мериш до единия край на съседната стена. После от същата отметка, но на 1,20 м от стената, по перпендикулярна линия пак мериш до другата стена. Нанасяш двата размера от края на картона, свързваш с права линия и режеш. Но това си е пак геометрия.... просто без нея не става.
radoraev - специалист
stoichkov написа:
Това не може да се обясни така--званни ми в скайпа и с камерата еагледно ще ти го обясня Skype name:radoraev

За 2 лева :popcorn: -за пуканки
leonardo_vd - модератор
velsi написа:
....... Но това си е пак геометрия.... просто без нея не става.
Повече не мога да кажа и аз. Всичко е геометрия и това е. Понякога е по-изгодно да сложиш 2 парчета отколкото цял лист.
bisplus - специалист
Стоичков!!! Запомни, че както при всички дейности така и при картона практиката учи.....така, че според мен сомо с четене не става, като сложиш достатъчно картон и направиш достатъчно тавани ще ти се изясни всичко!!!
ceco78 - специалист
Ето ти как става много е просто.
Хващаш дин от ъглите, без значение кой, за целта може да заковеш две летви една за друга .Като хванеш ъгъла мериш страна A и B , и C и D . И после отбелязваш на Гипс Картона Първо Ъгъла и после A и B , и после C и D и така

Прикачен файл

Pic.JPG
Pic.JPG (13.02 KиБ) Видяна 5127 пъти
The_FAN - специалист
Той колегата отдавна си е изрязал парчето, но...
не е ли по-бързо, лесно и точно да си вземе прав ъгъл от коя да е от страните и да измери отклонението от правия ъгъл за дължината на 2-та страна. От така получените две винаги може да получи другите две страни само с размерите им - те се засичат само в една точка за да излязат размерите им, съответно наклоните им спрямо правия ъгъл....1 мин. работа и базови познания по геометрия, но тук не е математически форум.

Тема "kak se реже картон когато няма прав ьгьл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: