• 1
  • 2
Работа с гипскартон за напреднали.
Spassow_lbg - специалист
здравейте,
преди две седмици ми смениха дограмата и сега остава да обърна прозорците. поне жена ми ми дава зор искам ,неискам трябва да се захващам с това, но проблема ми е че досега несъм го правил и бих искал да чуя ваште съвети как би станало най-бързо и най-лесно.
интересува ме дали трябва да се сложат алум. ъгли, как се закрепват, гипс ли да ползвам или друга смес, и ако има някакви тънкости, за какво трябва внимавам.
благодария ви предварително за съветите.
Spassow_lbg - специалист
никой ли не е обръщал прозорци досега? :sad:
masteradmin - майстор
по скоро всеки е обръщал и невиждам нищо сложно.
Само ти трябва прав мастар.
vlado0549 - специалист
Аз си реших проблема така:
На горните ъгли сложих пласмасови ъгълчета с мрежичка.
И естественно я шпакловах.
А в долния ъгъл -пласмасов винкел залепих го със силикон.Евтино е-2.30лв-250см
velsi - Почетен майстор
Хубаво де, ама пълнежа от какво направи?
На мене са ми известни няколко начина:
1. Запълване с хоросано и цимент с употребата на мастар. Класически начин, доста цапаща процедура изискваща известни умения. После обикновено се налага шпакловане.
2. Ленти от гипскартон залепени за попълване на изкъртеното място. По-чист и по-лесен начин. Може да направи и от непрофесионалист.
3. Парчета от Фибран или Стиропор изрязани и залепени според разкъртването. После шпакловка с или без мрежа (мрежата е за предпочитане) и евентуално дошпакловане с гипс. По-трудоемък от 2-ри начин, но известен топлоизолиращ ефект около прозореца.
leonardo_vd - модератор
Като си изровя снимките ще постна един доста бърз и добър начин за обръщане.

Към дограмата се завива един П-образен PVC профил в който се "пъха" картона като преди това се постава силикон, а за участъка откъм конструкцията мисля че не е нужно да казвам има доста такъв материал във форума. По този начин не се налага пълнене на фугата м-у картона и дограмата, която винаги се цепи ако не е запълнена със силикон, който след време пожълтява.
Emerald - модератор
Леонардо, скоро ли ще ги изровиш тези снимки? :?
masteradmin - майстор
Ако съдим по датата на поста едва ли .
bobtosh - специалист
вижте ся... тази тема е много интересна
аз примерно не съм майстор, обаче правя някои неща
и имам желание да направя сам това обръщане - скоро
като сложа PVC и ще ми се наложи или аз да го правя или да викам
някой майстор.., та молбата ми е някой да обясни това обръщане на стъпки като за идиоти :lol: и ако може с някви снимки..
другия вариант е тези които си го знаят да ги мързи малко или да пазят занаята :cry: ... ще ги разбера ако е така де.
:wink:
leonardo_vd - модератор
bobtosh написа:
вижте ся... тази тема е много интересна
аз примерно не съм майстор, обаче правя някои неща
и имам желание да направя сам това обръщане - скоро
като сложа PVC и ще ми се наложи или аз да го правя или да викам
някой майстор.., та молбата ми е някой да обясни това обръщане на стъпки като за идиоти :lol: и ако може с някви снимки..
другия вариант е тези които си го знаят да ги мързи малко или да пазят занаята :cry: ... ще ги разбера ако е така де.
:wink:
Вече някой беше постнал такива снимки и не виждам смисъл да се дублираме. Мисля че беше :? Евдоки май ? Сега ще потърся
  • 1
  • 2

Тема "как да обърнем прозорците най-лесно след монтажа на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: