Работа с гипскартон за напреднали.
bgchristo
Моля, дайте идея за изпълнение на декоративен/носещ рафт от от гипскартон, захванат само за стената (носеща конструкция може би от UD/CD профили).
Примерни размери на рафта - дебелина: 4-5 см, ширичина: 30-50 см, дължина: до 2м.
Osiris - специалист
Дай снимка или някъкъв чертеж все пак трабва да има зрави места в конструкцията щом е носещ а не декоративен
bgchristo
Задачата е да се развие идеята от снимката - например - без задния панел, който вероятно крие носещите конзоли.

Прикачен файл

raft.jpg
raft.jpg (19.43 KиБ) Видяна 23669 пъти
masteradmin - майстор
Може да прозвучи глупаво ама защо точно от гипс картон. И то с тази дебелина 4-5 см. ?
bgchristo
Правил съм декоративни конструкции от тухли Итонг (с основа върху пода и залепени за стена) с дебелина 7.5 см и визуално ми се струват малко пре-оразмерени. По принцип и такава дебелина е приемлива, особено за по-дълги стени, какъвто е случая.
Osiris - специалист
Значи с Гипс-картона ше ти е повече играчка но е по красиво вземаш от тънкия профил и си правиш правоъгълници с поп-нит и ги свързваш избери си къде ще закрепиш конктрукцията дали ще е на стена или на декоративни колони или може на окачвачи и въжета но е по сложно
и като направиш металната конструкция почваш да обличаш с гипс-картон дефакто с профилите и после подмазването на ръбовете ще ти е най трудно но пък не е невъзможно
само съобрази металната кострукция да има дъстатъчно здрава основа другото е лесно Успех :wink:
masteradmin - майстор
Еми да, то конструкцията е важна. Ако искаш начертай точно какво искаш - оразмери го и аз ще ти я измисля.
Osiris - специалист
Аз моите конструкций ги мисля по време на работа в зависимост от особеностите на стените :oops:
bgchristo
Да започнем с конструкцията на хоризонтален рафт захванат само за стената, с размери 200 х 30(50) х 6 см. Вид на профилите, размери?

Вариант:
============
..\.../...\.../...\.../
...\./.....\./.....\./
============

Как да се скрие фугата между рафта и стената? С лента?
leonardo_vd - модератор
bgchristo написа:

Как да се скрие фугата между рафта и стената? С лента?
Ами задължително е да се поставя лента на Всички вътрешни ъгли когато се работи с гипскартон, иначе Ти давам гаранция че ще се спукат.

Тема "RQ: Декоративен/носещ рафт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: