Работа с гипскартон за напреднали.
Здравейте.Нов съм във форума.По точно скоро се регистрирах като потребител но от няколко месеца се ровя из темите.Та да си дойда на думата.Купих си апартамент(ново строителство както се казва).Обаче те панелките едно време се строяха с по голям контрол и качество.95 процента от стените сами облицовани с гипс картон за да не се набутат и по бързо изравняване на стените.Но това не е по темата.
Искам да си направя ей такъв свод.Извиках един двама уж майстори полвин час се чудиха как да закрепят профилите на тухлата .Викам толкова ли е трудно ,отговора беше положителен.Та да си дойда по темата .Гипс картона ми е ясно как да го направя.Но самите профили като конструкция неми е ясно как ще стане ,И това закрепване за тухла как ще стане.Ако някой ми обърне внимание и му се занимава с моя вапрос ,и най важното ако има време нека да ми направи една схема за конструкцията на профилите за такъв свод.
Предварително благодаря на всички отзовали се.

Прикачен файл

Gipsokarton_pregradni_steni_detaili.jpg
Gipsokarton_pregradni_steni_detaili.jpg (108.1 KиБ) Видяна 4757 пъти
dechoоо - специалист
Тавана ли е от тухла :? ...шегичка :-D
Просто защото няма нужда да се бият профили по тухлите... Ако съм те разбрал какво точно питаш де:)
Значи, имаш нужда от UD по тавана, от двете страни на трегера... два шаблона от Г.К. на самия свод, ковеш по UD-та който са забити по тавана и внимаваш, или по добре предварително си проверяваш дали нивото на тавана от двете страни на трегера е едно и също. За твоя сигурност, преди да монтираш картона можеш да си пуснеш парчета CD-та през 60 см с по един окачвач, не по дълги от падането на трегера от тавана. Въпреки че според мене няма на къде да мърда, ако размерите са близки на снимката. От долната страна на забитите вече шаблони ,ковеш предварително нацепено UD на не повече от 5 см. За да можеш да го огъваш по формата на шаблона. И след това тапата отдолу... Ако е това за което питаш де:) Може да има и други вариянти, но със шаблони с картона могат да се правят чудеса!
wentii - специалист
Има дюбели за тухла.

Тема "Направа на свод" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: