Работа с гипскартон за напреднали.
ivanov6600 - специалист
Здравейте колеги, върти ми се една идея в главата но не съм сигурен как да я осъществя.
Прикачен файл:
184640_183889488314017_100000789004015_368835_3998909_n.jpg
184640_183889488314017_100000789004015_368835_3998909_n.jpg (62.3 KиБ) Видяна 5488 пъти
Това е единият вариан. Другия вместо тухли да ползвам речни камъни но се чудя дали няма да почнат да падат, как да ги захвана здраво.
jekasus - майстор
Няма страшно, тя ще ги подпира :-D
Dewalt - специалист
Ще трябва да се кърти маи :-D
А после на тая спалня - два пъти повече :)
housedoktor - майстор
:-D :mrgreen: Това си е майсторска работа =D> То и на мен ми се въртят разни идеи в главата :roll:
ivanov6600 - специалист
Значи да поясна. Снимката е намерена в нета, момичето няма как да го махна(НЕЗНАМ)
Въпроса ми е след като изкъртя стената и почна да подреждам камъните които са тежки как да ги окрепя така, че да не паднат. Естествено, че ще ги лепя с теракол или нещо подобно но още нещо, примерно арматура или нещо.
valmet - специалист
Че що да махаш мацата от снимката колега? :?
Ако си решил да лепиш камъни,взимаш армираща метална мрежа и хубаво флексово лепило и почваш да лепиш.Основата я почисти хубаво от прах,а ако имаш възможност-грундирай с розовия грунд(бетон-контакт),но лично на мен този на Боро не ми харесва.
freshenero - специалист
Ако нямаш вяра на лепилото в което не трябва да се съмняваш,може да ползваш по малко гипс в основата на по тежките камъни като го слагаш така че при поставянето на следващ камък да го скриваш.А за по сигурно куфражче,докато стегне лепилото.Но въпроса е не само до изпълнението на свода,ами дали ще се върже с интериора.На снимката е добре,но ако няма нищо битово ще е малко.....Успех.
k r u m - специалист
Мацката бива ама свода не ми харесва вижда ми се не функционален труден за поддръжка и почистване ,а и идеята за речни камъни също помисли за изкуствен камък може сам да си направиш калъпи и да са по твои вкус .
ivanov6600 - специалист
Като функционалност не мисля да има някаква. Това ми е идеята за вилата. Хола и кухнята да ги обединя с изкъртването на една снета. Просто не искам да бъде един най- обикновен свод и нещо по развито. Речни камъни с оглед на това, че ще ги събера от близката река, после ще лакирам камъните и т.н.
А за момента ще се върже съпер с интериора защото освен четирите бели стени и един под от ОСБ плоскости байцван в цвят Венге няма нищо друго.
В Последствие ще направя полюлей от колела на коруца с фасонги и вериги и така мисля, че ще има битов стил.
Мисля да почна от 3 март като се събират поичивни дни.
lotosf - специалист
Здравей колега.Каэваш тежки камъни според мен гледай да събереш камъни с раэмер 5-8см иначе колко по тежки от това.Можеш предварително да отлееш свода от бетон с арматура в желаната форма и после върху вече отлятата основа с циментов раэтвор да започенш да лепиш малките камъни ще стане хем по-здраво хем и наистина ефектно.Иначе ако ползваш теракол ще ти гълтне много материал ако ползваш естествен камък а за по-едри камъни ще трябва сериоэно укрепване.

Тема "Декоративен свод" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: