Работа с гипскартон за напреднали.
Здравейте на всички, реших сам да се заема да си лепя камък върху една бетонна колкона за комин, свързана със съседната стена. Ето ви снимка за онагледяване:
Изображение
Камъка, който си взех се оказа доста тежък - 50кг на квадратен метър. Комина си е от бетон, а стената, която е изградена е с Итонг 20см, замазана с перелитна мазилка. До тук ето какво съм направил - перелитната мазилка я направих цялата на мрежа с остър предмет, грундирах всичко (и кумина) с червен грунд (Бороконтакт). Сложил съм мрежа метална - 2мм, с отвори 50/50мм. Часта с итонга е 2,6 квадратни метра - сложил съм 24 дюбела за газобетон и още 9 по дълбоки за тухла. Останалата част от комина е също толккова, около 2,5 кв. метра - там съм сложил 40 дюбела за бетон - реших да се подсигуря и сложих доста повече от препоръчваното за дюбели, дано да не навреди. За лепило съм взел Терафлекс Голд - някъде прочетох че е добро за тежки камъни. До тук добре, но от тук нататък ще помоля за малко помощ.
- Основния ми въпрос - да направя ли една ръка на мрежата да исъхне преди да започна да лепя камъните, или като почна да лепя тогава да започна да слагам първо на носещата стена, после и на камъка.
- Понеже жената ми пили на главата защо съм взел тежък камък, според вас достатъчно здраво ли ще стане? (пак да кажа - 50кг на кв. метър са камъните)
За сега е това, като продължа с лепенето сигурно ще излезат и други въпроси, които ще излагам в тази тема.
Благодаря ви предварително!
Последна промяна от doko_death на пон ное 23, 2015 6:13 pm, променено общо 1 път.
ftubusa - специалист
Лепи смело не бой се.
Chefo77 - майстор
Ха, Дончо - ти ли си бре?
Поздрави на Мимето!
:lol: :lol: :lol:
Chefo77 написа:
Ха, Дончо - ти ли си бре?
Поздрави на Мимето!
:lol: :lol: :lol:
Чефо, и тука ли се подвизаваш :rolleyes: След стената следва паркета, така че ще ти звъня лично като му дойде времето. Ако си мераклия може да си направиш командировка до Пловдив да го наредиме :partyman:

И сега по темата, мисълта ми е да му ударя ли една ръка лепило върху мрежата преди да почна - да стегне или да го правя когато почна да редя каманаците?
rockwall - майстор
Основно предимство на изкуствения камък е че е по-лек от естествения.
Изкуственият камък обикновено е 25-40 кг/м2, ако не се влагат допълнителни олекотители или не е на гипсова основа, при което теглото може да се свали до 10кг/м2.

Предполагам, че това, което си спестил от цена на облицовката, купувайки такава, вече си го дал за мрежа, грунд и дюбели - без да броим труда, който си вложил.

Успех в ремонта и пусни някоя снимка да видим как се е получило и какъв е този оловен камък :?

Тема "Лепене на тежък изкуствен камък върху вътрешна стена - въпроси" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: