• 1
  • 2
Работа с гипскартон за напреднали.
здравейте искам да ви попитам занимавам се с гипсокартон от скоро и имам един проблем при шплакловането слагам лента мрежеста и ми се пука фугата и то само на касата страна на плоскоста шпакловам с rigips
$64EN - специалист
здрасти
под мрежеста лента сигурно имаш впредвид -самозалепваща лента ? нали? :?

аз слагам въпросната от всички страни на листа .
а с какъф ригипс я слагаш тази лента? за първа или втора ръка шпакловане ? споредмен е наий-добре с гипсовото лепило на ригипс за първа ръка и после с тва за втора ръка като изсъхне.
а как го слагаш картона - на конструкция или на лепене?
Последна промяна от $64EN на пон май 04, 2009 3:26 am, променено общо 1 път.
bisplus - специалист
здравейте искам да ви попитам занимавам се с гипсокартон от скоро и имам един проблем при шплакловането слагам лента мрежеста и ми се пука фугата и то само на касата страна на плоскоста шпакловам с rigips
Слагаш ли разпорки на късата страна, на какво растояние слагаш профилите на тавана?
значи профилите ги слагам през 50 см и картона го слагам напряко на профилите а относно ригипса мисля че е точно за ленти защото на самата торба е нарисувана лента
и днес видях на един обект на залепен картон по дългата страна на картона беше спукано
tihogr - специалист
стъклофазерната може да се използва и за фабричните и за напречните фуги, а тази мрежестата е само за фабричните (надлъжните) фуги. Поначало конструкцията трябва да е направена добре за да не пука от там нататък зависи от опита на шпакловчика и качеството на материалите, които използва. Например най-често може да пука когато има преход между различни материали (примерно картон и стена и т.н. )
Иначе по мои наблюдения както във всяка област, то и във сухото строителство качеството на материалите е паднало. Последно време ми се случваше да работя с една стъклофазерна лента, която беше много дебела и въобще не пропускаше материала и отлепваше абе ужас, пък за рапидки няма да говоря на какви съм се нагледал ама повечето пъти като се гони евтиното така ще е. Тук визирам обекти, при които клиента си е закупил материалите.
vesbond - специалист
tihogr написа:
стъклофазерната може да се използва и за фабричните и за напречните фуги, а тази мрежестата е само за фабричните (надлъжните) фуги. Поначало конструкцията трябва да е направена добре за да не пука от там нататък зависи от опита на шпакловчика и качеството на материалите, които използва. Например най-често може да пука когато има преход между различни материали (примерно картон и стена и т.н. )
Иначе по мои наблюдения както във всяка област, то и във сухото строителство качеството на материалите е паднало. Последно време ми се случваше да работя с една стъклофазерна лента, която беше много дебела и въобще не пропускаше материала и отлепваше абе ужас, пък за рапидки няма да говоря на какви съм се нагледал ама повечето пъти като се гони евтиното така ще е. Тук визирам обекти, при които клиента си е закупил материалите.
колега, напълно си прав! Преди 20 дена ядох същото дърво с една такава дебела стъклофазерна лента - мани мани, ужас, че се случи на приятел. Голяма излагация. Наду се след третата ръка. Така че, колеги внимавайте много при избора на материали! Успех!
radoraev - специалист
Jivkov-пуснал си си въпроса в 150 теми
Шпакловайте навсякъде с мрежеста лента--гласфазерната я забравете и това е
На 50 см. конструкция и напречни плочи ме учудва че ти се напуква---много странно
Да не си позвал и малко български гипс?
tihogr - специалист
radoraev написа:
Jivkov-пуснал си си въпроса в 150 теми
Шпакловайте навсякъде с мрежеста лента--гласфазерната я забравете и това е
На 50 см. конструкция и напречни плочи ме учудва че ти се напуква---много странно
Да не си позвал и малко български гипс?

тя става ли за напречните фуги понеже аз от край време си ползвам другата така съм се научил още от началото така са ми казвали и си ми е останало дори не съм се замислял дали става иначе.
Да Ви питам според Вас правилно ли е да се слага лента на алуминиевите ъгли при гипскартона щото едни слагат други не как смятате?
radoraev - специалист
След слагането на ал.ъгъл можеш да сложиш глазфазерна лента--спестява появяването на топчици ако гипса ти е рядък и разни грубости дето трябва да ги циклиш със шпатулата докато дърпа гипса
Абе въобще става страхотно и то с 2 ръце само(мен ме мързи обаче...но ти го препоръчвам)
За мрежестата лента-------на абсолютно всяка фуга...фугичка.....фугище------МРЕЖЕСТА-А-А-А-А лента
  • 1
  • 2

Тема "проблеми при шпакловане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: