Работа с гипскартон за напреднали.
anmoll - специалист
Кажете с какво да залепя первазите, които се слагат между стената и тавана. Те са бели, но не ми харесва че се вижда пяната- искам да ги боядисам /пак бели/. Няма ли опасност латекса с който ги боядисам да се олюспи. Трябва ли да се минат преди това с грунд.
Последна промяна от anmoll на съб окт 13, 2007 7:21 pm, променено общо 1 път.
hkoko - специалист
В специализираните магазини продават специален монтажен кит за тях.Ако не намериш става и със силикон.
anmoll - специалист
Нещо за боядисването? :?:
hkoko - специалист
Няма нужда от грунд. :)
anmoll - специалист
Ако може някой да пусне снимки на такива первази. :?
Profi Stroi - специалист
hkoko написа:
В специализираните магазини продават специален монтажен кит за тях.Ако не намериш става и със силикон.
Това което мога да ти кажа е че не става с силикон
Показвам лепилото което го има в Практикер например
Струва 4 кинта опаковката и веднъж залепено не знам как се отлепя :lol:
Кит може д асе вземе за снадките и после да се мине с бял латекс за да не си личи или в цвета който е предпочитан

Прикачен файл

P1020981.jpg
P1020981.jpg (64.17 KиБ) Видяна 34509 пъти

Прикачен файл

P1020999.jpg
P1020999.jpg (22.14 KиБ) Видяна 34509 пъти

Прикачен файл

P1030001.jpg
P1030001.jpg (79.27 KиБ) Видяна 34509 пъти

Прикачен файл

P1030775.jpg
P1030775.jpg (54.8 KиБ) Видяна 34509 пъти

Прикачен файл

P1030778.jpg
P1030778.jpg (90.94 KиБ) Видяна 34509 пъти
anmoll - специалист
Много мерси, точно такива снимки ми трябваха. :) Купих си и тази машинка която си пуснал. Тя не ми помага много, но поне показва ъгъла под какъв наклон да е. Исках сама да налепя первазите,но се указа сложна работа. И монтажно лепило купих, пак случайно- в магазина ми го препоръчаха.Точно като на тази снимка е.
prascho - майстор
то тези белите первази не са ли от стиропор и не трябва ли да се гипсиат преди да се мине с латекс. Нямам идея за технологията след монтажа та затова питам.
anmoll - специалист
Сигурно ще е по-добре да са гипсови/ или поне гипсирани/. Тогава няма да могат да се деформират лесно. Дали си струва гипсването. Вероятността да ги удариш е малка, нали са на тавана. :?

Тема "Как се лепят первази?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: