Работа с гипскартон за напреднали.
пешо - помощник
здравейте имам едно въпросче относно изграждането на един трегер.става въпрос за за едно гаражче над вратата искам да направя трегер които е 6 метра дължина без носеща колона по средата та въпроса ми е по какъв начин да наредя арматурата за да понесе товара.а товара е дървен покрив с битумни керимиди.предварително благодаря :)
l_bonev - специалист
ако няма да надзидваш отгоре защо не пробваш с греда, било то и от пери-гредите
panalov - специалист
Шест метра си е дълго разстояние за ккаквато и да е греда, ще се огъне.
За бетонна греда ще трябва да имаш солидни колони от двете страни и арматурата ще трябва да ти я сметне конструктор и ще се вкараш в голям филм.
По лесно е да сложиш още една колона по средата и тогава да питаш как да се армира.
пешо - помощник
ами няма да надзидвам,но по средата ще има дървена греда която ще носи конструкцията на покрива.какво представляват тези греди не съм много на ясно а и дали са финансово по изгодни. 6 метра не малко като дължина затова се притеснявам :?
пешо - помощник
ами улицата пред гаража е едва 2м и ако сложа колона в средата ще пречи за нормалното вкарване на колата още повече че имам и микробус които няма да влезе по никакъв начин,за това се налага да избегна средната колона.
panalov - специалист
Не мисля че пери греда ще ти свърши работа.Ще ти трябват поне две за да получиш ширина 16 см.а и цената им е доста сериозна .По спомен около 15 лв на линеен метър.
Ако прикачиш снимка ще ни е полесно да те упътим с какво да го направиш

Прикачен файл

peri_vt20_02[1].jpg
peri_vt20_02[1].jpg (2.54 KиБ) Видяна 18513 пъти
ribnikolaevi - майстор
Кажи в кой край на България се намираш, по-точно покрива къде е, другото разстояние (перпендикулярното на шесте метра) и ще ти кажа размера на гредата и колко арматура да сложиш.
Относно положението на арматурата - в долния край на гредата се поставя. Ще ти трябват и стремена (бигли). Дръж куките на стремената да са обърнати навътре в бетона.
А да, за всеки случай си кажи и наклона на покрива.
ArturDent - Почти Безобиден
ribnikolaevi написа:
Кажи в кой край на България се намираш, по-точно покрива къде е, другото разстояние (перпендикулярното на шесте метра) и ще ти кажа размера на гредата и колко арматура да сложиш.
Местоположението ти трябва за да изчислиш....?
За различните райони на България, с различно натоварване ли се смята (заради снега)?
Питам от любопитство, защото в момента правя покрив (Русе), а изпълнителите са от Варна, и се учудват , че размера на дървените греди и ребрата е с един размер по-голям от този, който правят по морето.
torbalan - Дървен философ
така е
натоварването от сняг е различно за различните региони на България...

6 метра не е кой знае колко за бетонна греда...

4 пръта №16 бигли със стени 20х30 см. през 30 см., а в двата края на гредата през 10 и пей сърце.....може да надграждаш яко над него :)

аналогични колони трябва да имаш, така че да се получи П образен вход :)

не съм конструктор, а просто гледам готови проекти :)

а, и нещо важно - не бързай да сваляш подпорите... изчакай поне четири седмици, че аз така на една греда избързах да ги сваля и провисна :)

и друго важно нещо - бъркай хубав бетон... да има пясък, да има камъчета и цимент да има.... че аз каква греда направих, направо ме е срам, като си помисля :)
пешо - помощник
местенцето е едно селце близо до Дупница,пада си доста сняг през зимата,ще се опитам да кача снимка :).перпендикуляра е 5м.в средата на трегера перпендикулярно мисля да сложа дървена греда 14/14 за да мога да редя 2по3 метрови греди по хоризонталата.
Последна промяна от пешо на ср апр 28, 2010 9:45 pm, променено общо 1 път.

Тема "въпросче за трегер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: