Тани - модератор
Човека доколкото разбрах говори за ъгъла между стените и тавана!
Ако е така , няма какво да се притесняваш! Отвесираш стените(профилите) , нивелираш тавана и ъглите сами ще се "изправят"!

При мен тавана имаше деневилация 7-8 см в срещуположните ъгли.

Дюбелите- купуваш няколко дължини и пробваш, според мен ако има мазилка 35мм са прекалено къси!
bialk - специалист
Мерси за отговорите

Реших да махам мазилката от тавана до бетон /само където ще поставям окачвачи не цялата!/, защото тези пластмасови дюбели ми се виждат слабички за таван и ще ползвам дюбел за бетон /анкер/ 35 мм.
Конструкцията и гипс картона са на Ригипс , от там ми казаха че на тавана СД-та трябва да се нареждат през 50 см., а картона /120х200х12,5/ се реди напречно. Проблемно ли е да ги поставям на 60 см - за да икономисам 2 СД и 10 окачвача?

Поздрави!
velsi - Почетен майстор
Не е проблемно. И аз на моя таван така ги сложих. Може да погледнеш в моята тема. При този вариант обаче трябва да слагаш напречни профили на края на всеки лист картон и така икономията ти ще се загуби. При монтаж през 50 см листите се редят напречно на профилите и листа понеже е 2 метра свършва на профил винаги. Това е по-удобния начин и затова са ти го препоръчали. Следващия таван, който правя ще го направя именно през 50 см профили. Успех!
marto - специалист
velsi написа:
При този вариант обаче трябва да слагаш напречни профили на края на всеки лист картон и така икономията ти ще се загуби.
:supz: :supz: :thumbs:
bialk - специалист
Хора , помагайте

Не мога да пробия дупки в тавана - използван перфоратор за бетон 950 вата и свредло на Бош 6мм - но не става. Бетона е пълен с камъни - ако не е камък ще е желязо .
Едвам пробих 4 дупки - за два държача. Мисля да се отказвам и да мина на вариант 2 - лепене на стиропор 4 см - но дали ще стане здраво без дюбели . Давайте идеи !
8180 - майстор
Бах м*му.
Това перфоратор или дрелка с удар?
Удара включен ли е?
Видиевата пластина на свредлото там ли е? Заточена ли е - трябва да има ръбче.
Пази свредлото от арматурата, с чакъла няма проблем по принцип.
Тани - модератор
Аз използвах ударна бормашина 600 вата и обикновено (не с SDS захващане) свредло и ми отнемаше 30 секунди на отвор!

Да не е обърната посоката на въртене?
expander - специалист
Перфоратор Райдер за 70лв и 6mm Bosch, надупчих 20ина дупки за по-малко от 10 мин. Перфоратора включен ли ти е на "удар + въртене" Провери си и видиата. Няма причина да не може да пробива.
trademark - напреднал
bialk написа:
Хора , помагайте

Не мога да пробия дупки в тавана - използван перфоратор за бетон 950 вата и свредло на Бош 6мм - но не става. Бетона е пълен с камъни - ако не е камък ще е желязо .
Едвам пробих 4 дупки - за два държача. Мисля да се отказвам и да мина на вариант 2 - лепене на стиропор 4 см - но дали ще стане здраво без дюбели . Давайте идеи !
Така като гледам май става дума за стандартен хол
Скоро закупих жилище, панелна гарсониера 48 кв, и хола ми има индентични размери
Та облякъл съм цялата стая с гипскартон + 5см стъклена вата /руло/
CD профилите съм ги захванал с по 4 окачвача навсякъде /и по стените и по тавана/
По моите изчисления съм направил само на тавана 104 дупки със съвсем обикновенна
бормашина Raider RD-ID18 /800W/ .....<---- китайско производство
Като се има предвид че не съм професионалист конструкцията по тавана ми отне 1 ден и стана перфектен
Верно е че дупки в бетона си е тягава работа но с малко повече желание и инат ......и повече от 1 бургия :)

P.S. Мисля че също така е важно и свредлото
Аз използвах същата марка ...пак RAIDER /6мм/ и мога да ви кажа
че останах очарован с 2 такива бургии направих целият ремонт, докато другите уж професионални се изпочупиха
Не съм рекламно лице на тази марка ...просто съм учуден на качеството предвид китайският му произход
marto - специалист
Може пък и бетона да не бива нещо...например по-едър чакъл... Вземи от някой назаем хубав перфоратор(за предпочитане HILTI, и бургията да е същата марка)и продължавай да дупчиш :wink: ще стане на твойто ама трябва да си инат :-D

Тема "Стена и Таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: