Matchless - специалист
Само две думи-"по-добре недей" :)За ставането-ще стане,ама колко и как... Каква е целта на занятието? :? По-добре направо изолация.Между другото има готови гипсови сандвич панели ама тук не съм ги мяркал...
Аз се поразтърсих и видях че спокойно може да се лепи гипскартон за стереопор или фибран и реших така да направя но тук идва въпроса с какво лепило ? а и ти спомена че имало готоови от каде бих могъл да си набавя такива ?
Matchless - специалист
То може..Ама там изолацията ти е фибран да кажем...Депрон с фибран неможе да се сравнява.Ако ще правиш поне използвай интерит-има 7мм.Аз не разбрах каква е целта на цялата работа :? Само за топлоизолация или и за шумоизолация става дума? Готовите панели незнам откъде
Ами искам да направя стабилна топлоизолация която е детеустойчива :roll: и затова съм решил че най удачния варянт е да има някакъв вид изулация и върху него гипскартон. Мислех да го направя с метална обшивка на стените но ще отнеме много пространство и затова ще го лепя ето за това искам най-доброто решение тъй като не знам с какво лепило да залепя гипскартона към изолацията :? лепило за гипскартон или лепило за изолаций ?
Matchless - специалист
Не ти препоръчвам, но ще ти кажа ако ми се налагаше да го правя как бих го направил...Лепиш си изолацията с лепило за изолации,нивелираш я,дюбелираш като изсъхне лепилото...Мажеш с ц200 ,лепиш гипскартона и отваряш две бири-една за теб и една за мен докато изсъхне и е готово за шпакловка;) Иначе съм виждал лепен фибран и за него гипскартон с гипсово лепило на топки.
lotosf - специалист
Лепи гипсокартона както споменаха колегите но ако искаш 100 процента сигурност сложи дюбели за бетон и эавърти видии гарантирам че няма да мръдне аэ така съм направил макар че нямах цяла стена!!! :)
залепих плоскостите гипскартон към изолационните плоскости с полиеретанова паста и стане много здраво след това цялата вече плоскост ч залепих към стената с лепило за топлоизолаций трябва да ви кажа че става страхотно и дори съм очуден колко стъбилна е цялата система препоръчвам ви я определено спестява мясto i pari :wink:
тия дни ще качу снимки да и се порадвате
Matchless - специалист
Ще поживеем -ще видим.Нека се докаже с времето.Мислих си да те помоля да направиш някоя и друга снимка в процеса на работа...Дано да е все така здрава и да е ефективна,да нямаш проблеми.Но и в двата случая ще е еднакво ценно да споделиш.:)
П.П. Всъщност колко място спести?
ето и снимки П.П на помещение 17 квадрата след изолацията е 16.5 което е доста малко в сравнение с поне 1 кварат при метална консрукция

Прикачен файл

DSCI2677.JPG
DSCI2677.JPG (33.29 KиБ) Видяна 10467 пъти

Прикачен файл

DSCI2678.JPG
DSCI2678.JPG (46.12 KиБ) Видяна 10467 пъти

Прикачен файл

DSCI2679.JPG
DSCI2679.JPG (38.88 KиБ) Видяна 10468 пъти

Прикачен файл

DSCI2683.JPG
това е широчината на целия профил