• 1
  • 2
leonardo_vd - модератор
trabata написа:
Господа вие ходите ли на Пловдивския панаир?
А в час ли сте с новите тенданции в строителството?
Има цветни шпакловки.
Дова е друго нещо, и няма нищо общо с фугирането на картона. ЦВЕТНИТЕ ШПАКЛОВКИ са венецианска мазилка, ако си в "час" ще знаеш това.
da , tova e dobre, zashtoto posle e mn. po lesno pri boiadisvaneto

ПИШИ НА КИРИЛИЦА
Самонадеян - помощник
Ами една ръка преди боядисването е 100 пъти по добре...вероятно и без колор кит ще минеш, но ще се наложи да компенсираш с усилия за качество при боядисването...а и зависи фугите колко добре са ги направили.
SHL - специалист
Zender написа:
Здравейте, имам майстори шпакловчици, които ме съветват да минат една ръка колор кит върху гипсокартона. Правилно ли е това, защото за пръв път чувам, или искат само да ми вземат парите? :?
Мерси предварително!
В повечето случай не се прави и се боядисва директно. Според мен обаче е по-добре да ти направят една ръка "финно" шпакловане. Ще се махнат разликите между чистия картон и шпаклованите фуги, което води до по малко работа за бояджията и по-качествено изпълнение на боята. Не мисля че искат да ти вземат само парите. Понякога някой хора попадат и на съвестни майстори, но не могат да го преценят за момента, защото всяка добра идея струва повече пари и започват да си мислят дали не ги "цакат" нещо за да им земат парите. За съжаление в повечето случай или те цакат за повече пари или не разбират от работата си и затова мнението на хората за майсторите е на такова равнище. В нашия случай, мисля че Zender, няма от какво да се притеснява. Неговите майстори са му предложили добро решение. Ако до момента не са те подвели с нещо и работата им ти харесва, спокойно им се довери и ги остави да ти направят тази шпакловка. Пък и не вярвам да е кой-знае колко скъпо....
  • 1
  • 2

Тема "Колор кит върху гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: