Има ли винтове за дебели метални профили, на които да се захване гипскартона. Същите накрайници ли се използват.
Тани - модератор
Има. Отпред не се остри , а са като свредло. Не е необходимо да се пробива предварително профила! Накрайника си е стандартен PH2
GeorgiRadevDu - специалист
Като си набавяш винтовете, просто попитай за ВИНТ КОПЧЕ СОМОНАРЕЗЕН.
bisplus - специалист
Не ми става ясно за какви точно дебели профили става въпрос, защото така като чета оставам с впечатление, че си импровизирал с някакви други, а не със CD и UD та за това питаш. Поясни се, зада ти се отговори конкретно!
Стефан - майстор
Тани написа:
Има. Отпред не се остри , а са като свредло. Не е необходимо да се пробива предварително профила! Накрайника си е стандартен PH2
Така е, въобще не го оспорвам. Въпреки това, аз не бързам/не съм на норма/, и постъпвам по друг начин. Премервам с шублер диаметъра на "свредлото", и си пробивам с дрелката предварително със свредло. Просто така съм си решил :? :lol: То си зависи и от метала, в който ще се навиват. По същия начин постъпвам и с обикновенните винтове за дърво/особено в плоскости от ПДЧ/. Измервам диаметъра на сърцевината на винтчето, и пробивам със свредло/по собствена преценка, но винаги с малко по-малък диаметър заради страничното уплътняване на дървесината/. Дължината на винта зависи от конкретните условия - предназначение, основен материал, неговата дебелина, и т.н.
leonardo_vd - модератор
bisplus написа:
Не ми става ясно за какви точно дебели профили става въпрос, защото така като чета оставам с впечатление, че си импровизирал с някакви други, а не със CD и UD та за това питаш. Поясни се, зада ти се отговори конкретно!
Има и профил който се казва AW и той е около 1,5мм. използва се за направа на рамки за врати и прозорци, но поради високата му цена ние си ги правим с CD-ta и UD-ta. Така че може за такъв профил да става въпрос.

А конкретните винтове не са САМОНАРЕЗНИ КОПЧЕТА, а са обикновенни винтове за гипскартон само че както каза Тани имат връх като на свредло. Самонарезните копчета са съвсем друго нещо.

Тема "Има ли винтове за метални профили?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: