Gamma - специалист
dito написа:
Можеш да налепиш по профилите от конструкцията една лента, като гумена стои, препоръчвала се за изолация от ударен шум.
Няма да има голяма файда от нея, защото шума (ударният такъв) се предава и по пода и тавана.
ArturDent - Почти Безобиден
От ударния щум няма нищо практически да го спаси.
Варианта на dito, май е най-добрия.
dito - специалист
Гама, съгласен съм с теб, но се надявам поне да се намали в някаква степен като не вибрира поне стената. За съжаление няма как да се подкрепим с цифри, а само суха теория както с топлоизолациите не става - по-сложно е. Вкъщи за всеки случай сложих от тези ленти, поне за да зная, че съм направил каквото е можело. Една ролка ми стигна за десетина квадрата, като се има предвид, че за окантващите профили я цепех на 2 (почти като чичо Скрудж косъма :-D , но така или иначе е излишно да стърчи половината от профилчето). Иначе е по-малко от 15-тина лева, значи му излиза грубо 1.50 на квадрат.
Привет

Имам абсолютно същия проблем като Любо. Със съседа се чуваме идеално - дотам че му чувам телефона като звъни. Ужасно е тъй като става дума за спалнята ми и имам големи проблеми със съня. Отново става дума за нов блок, но при мен няма гипсокартон, има замаска която изглежда е изключително некачествена.

И аз тръгвам на варианта с конструкция с вата. Ходих в Бриколаж на Цариградско и взех следните цени:

1. Мисля да използвам Вата (това е въпроса че не се сещам дали тази в Бриколаж беше каменна или минерална) - цената на Кнауф 5 см. - тежест 150 кг/м - 3 кв.м. пакета е 59.95 лв. пакета - И моята стена е 10 квадрата - сметката е проста около 180 лв за вата

Имате ли предложение за по-добра вата ?

2.Акустичната лента 75 мм - 30 метра е 22 лева

3. Гипсокартон Норгипс обикновен - 3 кв. листа е 12.50 лв.

4. Директни окачвачи 20 броя - 6.25 лв.

5. Профили ЦД - 4.95 . УД - 2.90 лв.

По мои сметки ще ми излезне към 280 лева грубо за материали.

Тревожа се обаче дали ще има нужния ефект ???

Имам и въпрос - според вас заслужава ли си под ватата, стената да я облепя с коркови плоскости - тези които са 2-3 мм. продават ги в Бриколаж на ролки ?

Ако може колегата Nikibi като професионалист да си даде мнението ще е супер.
Тани - модератор
От ударния шум няма да се спасиш, но със сигурност поне няма да чуваш говор и звъненето на телефона. Препоръчвам ти вместо в корк да инвестираш в каменна вата вместо минералната която си решил да купуваш! Колкото повече кг/м3 толкова по-добре . Трябва много плътно да я наредиш по стената . После много внимателно трябва да запълниш всички фуги между картона , стените , пода и тавана!

Забравих да допълня , че е по-добре да сложиш два пласта картон , може и от по-тънкия! Защото картона и той се явява резонатор , когато е по-тънък и не е опряла ватата в него!!
Spokoiniq - майстор
За стените 35кг вата е достатъчна, да допълня
какво означава 35 кг. вата е достатъчна ?? според теб ако взема 150 кг/м2 се презастраховам ли ? аз като цяло не мога да разбера тази мярка кг/м2 какво точно изразява ......

някой поставял каменна вата може ли да сподели впечатления - колко кг/м2 и какъв е бил ефекта ?
Crafty - специалист
Playback написа:
какво означава 35 кг. вата е достатъчна ?? според теб ако взема 150 кг/м2 се презастраховам ли ? аз като цяло не мога да разбера тази мярка кг/м2 какво точно изразява ......

някой поставял каменна вата може ли да сподели впечатления - колко кг/м2 и какъв е бил ефекта ?
Малко бъркаш - мярката е кг/м³ (килограм на метър КУБИЧЕН). Използва се да покаже плътността на изолацията - вата, XPS, EPS.
Някой може ли да каже къде в София могат да се купят материали - вата, профили, гипскартон на по-добри цени ?

в Бриколаж определено са по-скъпи от цените които намирам в интернет
ivanpetrov - специалист
Виж тук,колко е евтино обаче незнам.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=22527

Тема "Идеи за шумоизолиране на стени с гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: