milimar - помощник
искам да монтирам стоманени радиатори на стена от гк на конструкция,единият радиатор е доста големичак и тежък,моля ако някои е монтирал да ми даде савет
jekasus - майстор
А зад гипскартона- бетон или тухла? И разстояние между гипскартона и основата.
milimar - помощник
тухла и даже четворка,растоянието е 4-5см не повече
jekasus - майстор
ИзображениеИзображениеИ да не вярваш, държат доста тежест на гипскартона, по-точно трябва да намериш стойки за радиатори,които да сложиш на ГК.
ИзображениеТова е една от машинките за тези дюбели, има и по-евтини.
hakera17 - помощник
Колега аз си правих стаята от ГК. 10 см вата скеле и картон , имам радиатор от тези панелните закачен прес ГК-то .
Значи какво измайсторих и стана перфектно :
При мен е така 2 дюбела по 20 см и 8 х 10 см + 4 подложки от ПДЧ .
Правищ по 1 дупка с диаметар 20 см на ГК то за да можеш да стигнеш до стената . (пази си парчетата които си рязал)
взимаш 2 подложки с диаметър (20/20см) от ПДЧ правиш 1 дупка по средата и биеш големия дюбел (окачвач за радиатора) след това около него другите 4 малки и си готов . (2 години радиатора не е мръднал и си се веся на него)
След това взимаш парчетата от дупките на ГК-то правиш 1 дупка за окачвача на радиатора и 1 на друго място за пръста ти забъркваш гипсово лепило намазваш по крайщата и фиксираш с пъста , след като изсъхне щпакловай и си сложи радиатора .
Ако има въпроси пиши на лични .
Надявам се да съм бил полезен .
LazarGanev - "Велик майстор"
Понеже много често се налага монтаж на радиатори в/у картон, като открих мащинката, която показва jekasus, направо се родих. Това с лепила и трупчета, подложки, шпакловки може да става за лична употреба, но е прекалено бавен и скъп метод за професионална употреба. Прекалено много грижи иска, а и не всеки клиент е съгласен да режеш от картона и после да лепиш и шпакловаш. В много случаи монтажа на радиаторите става в готово и обитаемо жилище
hakera17 - помощник
Аз не съм запознат с избора на клиентите защото немога да се нарека майстор .
Просто споделих на колегата решението на моя проблем с радиатора .
На мен лично не ми вдъхва доверие машинката за това приложих този метод и то взе че вече 3 та година не е мръднал нито радиатора нито ГК-то се е напукало някъде .
Поздрави .
Huhavela - специалист
LazarGanev написа:
Понеже много често се налага монтаж на радиатори в/у картон, като открих мащинката, която показва jekasus, направо се родих. Това с лепила и трупчета, подложки, шпакловки може да става за лична употреба, но е прекалено бавен и скъп метод за професионална употреба. Прекалено много грижи иска, а и не всеки клиент е съгласен да режеш от картона и после да лепиш и шпакловаш. В много случаи монтажа на радиаторите става в готово и обитаемо жилище
:2thumbs:

Тема "монтаж на радиатор върху гк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: