KnauFer - специалист
"Намери си добър мастар на 2,50 и почвай да бачкаш." хахаха поредният умник
Е кво да прави с тоя мастар не разбрах :) ? Ти си точно като шеф мукавата ,даваш страшни идеи .. :-D
"а се знае, че от бетона много неща се отлепят или пукат." Отлепят ти се на теб , на мен що не се отлепят ?! сигурно защото грундирам и подмазвам с лепило преди да сложа топките ..
Братле ,аз ти казах как да го направиш ,дето ще махаш 2 дена с маламашката да попълваш кривини,по-добре си свали картона и залепи нов .
jekasus - майстор
Интересно за колко м2 гипсокартон става въпрос.
daley - специалист
jekasus написа:
Интересно за колко м2 гипсокартон става въпрос.
Около 150 квадрата е.
Spokoiniq - майстор
кнауфера ще се окаже прав...
masterval - майстор
За изправяне с маламашка си е много 150 квадрата.
Особено ако изправя някой кнауфаджия, дето нито му е ясно за какво служи варта, нито мастара...
От друга страна, както е писано, става въпрос за 3-4 мм. Ако е на чужд обект на който мутрите плащат картончето, що да не го съборим. кво е някой да даде 7-800 лева, бълха го ухапала. И ние ще захлебим. А ако е в собствен апартамент?

Питането беше за материал, който няма да напука при дебелина 3-4 мм върху картон. Вземи каквато й да е гипсова шпакловка, нанеси малко с необходимата дебелина върху картон и на другия ден опитай да го откъртиш. Ще свалиш хартията от картона, а не шпакловката от хартията. Да не говорим, че има специални шпакловки за картон.
KnauFer - специалист
"Ще свалиш хартията от картона, а не шпакловката от хартията" хахаха ..
Някои да ти е казвал че като мълчиш изглеждаш по- умен :axe:
Така и не ми отговори какво ще правиш с мастара ,мастаре ?!
"Вземи каквато й да е гипсова шпакловка" Отново грешиш ,спирам да се занимавам с теб щото си личи колко разбираш :lol:

Така .. бате ,за 3-4 мм. не си заслужава да се занимаваш , но ако си решил ,може да сложиш мрежа от тази за изолация и отгоре унифор ,хем армираш , хем попълваш :wink:
1во. нанасяш материал ,следва полагане на мрежата и отново материал като вече се стремиш да изправяш.Дано съм бил полезен :cool:
ivanovrg - специалист
колега
би ли уточнил как точно е криво
дали картона е бил крив и така си е останал(равномерно вълнообразен)
уточни също и дължината на вълната
или просто е залепен криво(някъде кривото е долу,някъде горе)

скоро имах подобен проблем
беше лепено с 9мм картон и се бяха получили много хубави кривини
не че ги оправихме(то това си е направо мазане)
на ъгъла на прозореца имаше 2см разминаване-това как се оправя(само с нов картон)

бих ти препоръчал за материал да ползваш чист гипс
трудно се работи но бързо стяга и ще ти е по лесно да го поизправиш
навремето така се изправяха криви стени
daley - специалист
Картона е лепен криво. На повечето места в ъглите на стаите картона е по-хлътнал. Предимно на фугите е по-изпъкнал. Но това не е навсякъде така. Има места където средата на картона е изпъкнала. Във вертикалната равнина е почти добре, но по хоризонталната е неприятна гледка. Особено ако си собственик на тези вълнички. Далеко от морето може и да се възприеме като екзотика, но тук мен лично не ме кефи. Иначе картона е дебел 12.5 мм но е дълъг 270 см. Но най-големият проблем е бил в "майсторите"...
ivanovrg - специалист
така както го описваш,май няма да може да се оправи само със шпакловка
по ъглите може и да се пооправи ,но целите стени се съмнявам да станат
пресметни си хубаво колко ще ти излезе поправката и се замисли за цялостно преработване с нов картон
estorm - специалист
Най се чудя на хора дето канят непознати ' майстори' и ги оставят да изпраскат 150 квадрата без да ги погледнат как работят .

Тема "Изправяне на вълнообразни стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: