dimitrova_k - специалист
Здравейте! Бих искала да попитам може ли гипсофазера да се сложи директно върху металната колона, която виждате на снимката, без да се слагат профили? Искам да се уверя, тъй като майсторите, които в момента работят по двора, казват, че може да стане без да се слагат профили, като се закрепват с винкели в металната колона. Дали ще издържи на външните условия гипсофазера?

Прикачен файл

IMGP7236 copy.jpg
Тани - модератор
Винкелите са по-скъпи от профилите и с тях се работи по-трудно , та не виждам смисъл от употребата им! Гипсфазера може да служи като основа за последващо покритие , но само той не би издържал на атмосферните условия!
dimitrova_k - специалист
не се изразих правилно. имах предвид с видии. нашите стрехи са облицовани с гипсофазер и се надявам да издържат.
Тани - модератор
Поискай гаранция , за това което ще направят , снимай готовата работа и на пролет отново снимай. Качи снимките и тук. Любопитен ми е резултата! Все някакво крайно покритие ще има нали? Не ми се вярва да остане на гол гипсфазер!
nikibi - специалист
Става, с двоен УД профил напречно се облицова колонката, импрегниран ГК се цепи надльжно после циментова шпакловка, сериозна изолация и облицовки по вкус. Откьм цена обаче е безумие. Няма да пиша колко го калкулирам че ще се развика тьлпата, тьжно е обаче че за подобни глупости се дават пари а се икономисва от много по важни дейности.
Тани - модератор
nikibi написа:
Става, с двоен УД профил напречно се облицова колонката, импрегниран ГК се цепи надльжно после циментова шпакловка, сериозна изолация и облицовки по вкус. Откьм цена обаче е безумие. Няма да пиша колко го калкулирам че ще се развика тьлпата, тьжно е обаче че за подобни глупости се дават пари а се икономисва от много по важни дейности.
И защо трябва картона да е импрегниран :?
stiv1961 - майстор
На къщата ни има 4 такива метални колони.Иззидахме ги с итонг 5 см,мрежа,шпакловка и до там.Вече трета година са на шпакловка-чакам субсидии за боядисване на цялата къща.Та мисълта ми е,че така май ще излезе и по-евтино и по-издържливо.

Тема "Може ли да се сложи гипсофазер върху металната колона?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: