• 1
  • 2
housedoktor - майстор
sevicha , можеш да завиеш на горния UD профил подложка от дървена летва,зарязана под подходящ ъгъл,или... просто можеш да го елиминираш ,но сложи допълнителен окачвач към стената на около 15 см от горния край на CD -та та
Pol™ - напреднал
Ще използвам темата защото и при мен нещата са подобни, но имам въпрос - кое е първо картона на тавана и след това на стените или обратното се прави.
Бат Иво - специалист
Тук в Испания правят първо стените,така по лесно се прави тавана.
batkotony - специалист
А кое е по-добре:вата или стиропор да се сложи между гредите?
Pol™ - напреднал
Бат Иво написа:
Тук в Испания правят първо стените,така по лесно се прави тавана.
там -20 не става

сега си мисля, че ако моите хора бяха сложили първо тавана стената щеше да е доста по изолрана и нямаше дза се шашкам на тема замръзване на тръбите за водата в стените. Къщето е с външна изолация и вата между конструкцията на стените, обаце от дупката за водата примерно си излиза егаси студения въздух. това ме кара да мился, че първо е трябвало да се направи тавана и след това стените - за да се изолира по-добре. от студа - СПОРЕД МЕН ДЕ !
jekasus - майстор
заради слягане на сградата се прави първо стените, после тавана, не че има голямо значение за стари къщи(сгради).
А духа ветрец от фугите на неизмазаните тухли-четворки, ако си с такива.
Pol™ - напреднал
тва нема как да стане . измазано е всичко преди външната изолация. Отгоре - над гредореда сме наслагали плътно стиропор м/у гредите.
KnauFer - специалист
сега я виждам таз тема аз бих го направил с лакирана ламперия и вата !
clio_1 - напреднал
В момента правя същия ремонт, гипскартон директно захванат за гредите а между гредите вата колкото можах да натъпча :)
Преди ремонта тавана беше накован със съчак 5см. и въпреки, че имаше вата духаше между тавана и стените след като сложих гипскартона спря да духа.
При мен е първо тавана после стените.
И да кажа че съм любител а не професионалист, това е ремонт в къщи правен от мен.
  • 1
  • 2

Тема "Гипсокартон на таванска стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: