здравейте колеги имам въпрос-от кое първо да почна от стените или от тавана и как става самото захващане едното за другото,ако може малко обяснение.мерси предварително :)

Свържете се с препоръчани специалисти за лепене и монтаж на гипсокартон
sas_88 - напреднал
Аз несъм ГК гуру но мисля ,че няма значение.Аз например правих първо тавана тъй като височината ми беше 2.60 След като свалих 10-ина сантиметра си ползвах цели листове на 2.50 така избягнах снадките.
гипсокартона не е ли с размери 2x1.20см. та не ти се е налагало да правиш снадки?
и на колко слагаш УД профила от стената на 5 сантиметра ли?
zimel - специалист
Навсякъде по обектите започват от стените и тавана е накрая, виждал съм и гипсокартон с размери 3 х 1,2 метра.
KnauFer - специалист
1во стените , после таваните ... що за питане е това .. :?
BanoTheWolf - специалист
KnauFer написа:
1во стените , после таваните ... що за питане е това .. :?
:2thumbs:

А листове ГК има не само от 2м. :wink:
ми аз ако знам нямаше да питам,несън специалист като вас,но искам да се науча поне дома да не викам майстори.а относно размерите на картона,в Панагюрище продават само с размери 2x1.20 и затова незнаех за другите размери :)
piron45 - майстор
Без да съм специалист /направил съм само 200м2 в къщи/ ще кажа че според мен няма значение. По скоро е важно да започнеш от по кривата равнина. При мен стените ми бяха измазани и равни, но тавана не. Затова си наковах УД-то по стените за да си хвана равнината за тавана и по тавана само наковах окачвачите , след това СД-та и готово. След това ми беше по лесно да работя при равен таван и под да си слагам УД-то за стените.
При положение че не ти е измазана стената е по добре да се започне от нея защото ще слагаш УД на тавана и пода.
borismw - помощник
Извинявам се че ще ползвам темата на колегата,но и аз имам въпрос свързан със същият проблем.След като първо се започва да се прави скара за стената,УД-то е хванато за тавана на 5см разстояние например. А като премина за да правя скарата за тавана УД-то,което ще се използва за тавана как се захваща към вече монтираният картон на стената?
Дано съм се изразил правилно :?
BanoTheWolf - специалист
Обикновено се пуска от тавана надолу по стената 5см. т.е. между плочата демек тавана и новия таван имаш приблизително 5см. (пестиш височина и изправяш "новия" таван), а ако ти е 2.8м. под-таван може и по-голямо разстояние да оставиш и различни фигури да направиш. Та първо се взима нивото на новия таван по стените (с маркуч пълен с вода като отстоим за първа точка/маркерче от тавана/плочата именно с тези 5см.), правиш маркерчета, отбелязва се с маркер конец (представлява макара, канап и цялата макаричка с кредо) по протежение на цялата стена. Слагат се UD профили и така по всички стени, на тавана се слагат т.нар. директни окачвачи, след това от стена до стена се пуска конец до UD профилите за ниво и се монтират CD профилите (влизат в UD профилите). Всичко това като конструкция се дюбелира хубаво...Ако има въпроси още, винаги се намира тук кой да ти отговори :wink: :computer:
Ето горе долу малко нагледна информация :idea: :arrow: http://www.ggconstruct.com/Suspended.html

Тема "От къде да почна гипсокартона - от стените или от тавана ????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: