• 1
  • 2
Тани - модератор
Това като гледам си е японска мазилка!Потърси в Гугъл под това наименование. Засега само съм свалял такава, но никога не съм нанасял! Това може би е показателно! Ето какво мислят и мамите : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=179865

Или какво сме писали тук search.php?keywords=%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B0&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

не е много , но дава обща представа. И не чети сайтовете на търговците, а отзивите на потребителите по форумите!
VLADO66 - майстор
Може да положиш стъклофибърни тапети като тези www.rivagips.com/rivadeco/стъклофибърни-тапети/
Днес ходих да гледам мостри, ама и половинката беше със мен.
УДЖАС 2 часа я омайваха, и твърдяха че няма нищо общо със японската мазилка.
Аз не издържах и се забих в близката кръчма на биричка :drinkers:
Както и да е накрая се появи със 1кг смес и опаковка грунд, подарък.
Та щем не щем ще го пробвам това "свръх чудо", но Аз съм си на мнение че трябва да овладея шпакловането и латексчето май са си най добре.
Ако все пак има някой със опит нека сподели.
Не се лъжете, отврат е, изглежда евтино, а всъщност изобщо не е - 6 лв на квадрат, пишат че покрива повече ама не е вярно. Супер гадно се нанася и става неравно, съхне супер бавно 3-4 дни поне при мене и през това време като се допреш до стената и се оголва. Общо взето течно лайно, търсих мнения преди да купя, не намерих, е прецаках се, дано другите да прочетат това мнение преди да се минат.
Методи - специалист
Споделям своя опит с всички, които са решили да се захванат с течния тапет.
Цялата ми къща е измазана с тези тапети.
Работи се сравнително лесно с него и действително, ако не си с две леви ръце всеки може да се справи.
Следвайте инструкциите за употреба и няма да сбъркате при полагането му.
Не е вярно обаче, че не си променя цвета, както се опитват да ви убедят в сайта. Аз съм с камина и понеже целулозата е дърво или обратното, стените ми се опушиха, защото съм с камина. Ако това не ви притеснява смело грабвайте маламашката и действайте.
Аз минах на този вариант защото не ми се даваха допълнително пари за шпакловка и латекси, тапети и други.
Повърхността на тапета е леко грапава, но и ако това не ви притеснява, действайте.
Измазал съм си сам около 100 м2 стени. Отначало започнах с много малко количество, като накрая забърквах по 6-7 кутии от тапета на веднъж. Не го нанасяйте на много дебел слой, защото след време ще се отлепи от стената. Това се получи при мен около единия прозорец.
С тапета се работи малко по-трудно, когато се оформят външни ръбове. Там е малко по бавно но му се хваща чалъма.
Преди да нанеса тапета минах стените с грунд за заздравяване на основата.
Искам да предупредя всички, че не трябва да очаквате топлоизолиращ ефект, това е търговски трик. Няма как да нанесете 2-3 мм от тапета и да очаквате да ви изолира от студа.
Предварително се извинявам на "kalpataro" ако се почуства засегнат за израза ми "две леви ръце". При него този ефект се е получил, ако е оставил за по дълго сместа без да я използва. Водата се изпарява и тогава наистина се работи по-трудно. При мен се получи това нещо но с доливане на малко топла вода нещата си дойдоха на мястото.
Моето скромно мнение е, че се работи по-лесно само на замазка а не на шпаклована стена. Имайте предвид, че ако в стената има пирончета, които се показват или пък разклонителни кутии с метални капаци и замажете върху тях после ще си скубете косите, защото избива ръжда.
Не се опитвайте да попълвате с тапета, имам предвид необърнати врати и прозорци, по добре запълнете с гипс и след това го нанасяйте.
Ако си вземате от тапетите със зелен цвят, ще ви се стори, че е много тъмно при полагане, не се притеснявайте с изсъхването на тапета цвета му изсветлява. Не очаквайте обаче да е както е на мострата на кутията. Цвета му е по-наситено зелено, вероятно от оцветителите в него.
Друга уловка е, че може да се свали, изпере и нанесе отново. Това меко казано е несериозно, имайки предвид, че на мен ми отне около седмица да го нанеса. Не ми се мисли ако трябва да го намокря обилно с вода за да го сваля и после да го пресея от камъчетата останали в него.
Друго важно при нанасянето е, че трябва да работите с неръждаема маламашка. Усилието при нанасянето е не малко. За 6-8 часа работа на ден ми се щеше накрая да хвърля маламашката и да се свърши. Но като знам, че съм дал пари и не иска да ми влизат в къщата повече майстори, отпочинах си някой и друг ден и довърших започнатото.
Съхне сравнително бавно, но още на следващия ден си личи, че водата започва да се изпарява.
Желая на всички успех.
  • 1
  • 2

Тема "течен тапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: