Преди време си правих една стая с гипсокартон ,но след време ми се появиха петна от кюфтетата по латекса мога ли да ги оправя с нещо да не избиват повече
Изображение
Pooh - майстор
Не и по начин, който да ти хареса.
Избива влага, която се просмуква от стената и през "кюфтетата" избива върху латекса.
Или спираш влагата отвън, или чакаш слънцето да напече хубаво стената, та белким изсъхне.
Стаята е на вторият етаж там няма влага,отвън къщата е измазана стената е северна и там слънце не я хваща ,но и на източната стена също имам ,а там до обяд е пече постоянно
Pooh - майстор
Аз казвам от какво се получава този ефект - причините ги установява всеки сам. Може да има теч, може да се събира вода зад мазилката - факт е, че тези петна са от намокрено лепило. Ако разкъртването разкрие друг причинител - сподели, да знаем и другата диагноза. :?
да разбира се ще пиша но тези петна се появяват след няколко месеца след като ги боядисам
Днес свалих единият лист и лепилото е сухо няма никаква влага
Pooh - майстор
boris_m80 написа:
Днес свалих единият лист и лепилото е сухо няма никаква влага
Това го установи с пипане или с влагомер?
Отделно термомостовете правят петна зимата - когато е студено и КОНДЕНЗИРА влага, сега няма как да се стимулират подобни условия.
Без външна изолация, ВИНАГИ ще избиват петна от топките лепило, защото те се явяват мястото, където кондензира влагата от топлия въздух, през зимата.
Варианти:
1. Така и така си почнал да сваляш - буташ всичко и правиш предстенна обшивка на конструкция, с вата и пароизолация.
2. Правиш си външна топлоизолация с EPS, на цялата фасада.
3. Теглиш по една :finga: на всички и пребоядисваш всяка пролет, използвайки всякакви Народни рецепти за "скриване" на петна.

Тема "гипсокато проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: