• 1
  • 2
The_FAN - специалист
trockenbauer написа:
..Това не е финишен материал колеги.
Това което си написал за бъркането на ръка като пропорции и технология е точно така и съвета ти е правилен.

Имам възражения относно цитата и това че fuller-a не се бърка машинно.
Да, за колегата машинното разбъркване ще е проблемно, но прощавай ме днес минахме 400 м2 преградни стени двустранно... половината ден отива в бъркане на ръка... отделно че забъркан на ръка разтвор стяга по-бавно.
Абсолютно невярно е твърдението ти. Бърка се машинно и става много по-плътен, гладък и лесен за работа, но за по-кратко време, което мен и колегите ни устройва чудесно.
Споменавам го не заради колегата а за да е ясно.

Унифлот-а хм.... Е финишен материал, който се прокламира в каталозите на Кнауф като пълнител, поради високата си цена и ниското търсене. Това е твърд и слабо пластичен материал за разлика от фюлер-а, което го прави крехък и податлив на спукване. Има си пълнители има си и финиши имат си и характеристики и те не са само в каталозите, защото производителя е и търговец, а това значи да не се доверяваш сляпо на това което пише. Има и здрава логика която не трябва пък да те хвърля и в другата крайност с която съм наясно.
Практиката ми е показала че това с унифлота и с ленти и без ленти си е търговски трик и пълен мит.

Колега, не се заяждам - споделям.

P.S.: Апропо как се сети да съживиш 3 годишна тема ? Бахти... чак сега го видях..
Тани - модератор
Фугенфюлера дърпа за десетина минути когато е по-стар от година и най-вероятно е абсорбирал влагата от въздуха! Аз като си намеря някоя изоставена торба я ползвам за обръщане на прозорци :wink: :idea:
KnauFer - специалист
пресичаш ли го ?
Ако го пресичаш няма да стяга бързо !
Бъркаш един кош ,изчакваш го 2 мин. и пак бъркаш ..
С другите мат*ряли става ,би треало да става и с този .
Тани - модератор
Разбира се че спазвам технологията и го пребърквам след 3-4 минути. Сипвам го направо от торбата но съвсем бавно за да се намокри още докато попадне във водата , като се покрие вадата сипвам още малко , разбърквам с бъркалката и перфоратора , изчаквам 3-4 мин и пак разбърквам . Тогава вече е готов за работа. Така разбъркан и с чисти инструменти изкарва поне 30-40 минути , но тръгне ли да стяга имаш 2-3 минути и вече е втвърдил - много рязко втвърдява , а не постепенно! Когато е стар Фугенфюлера обаче стяга още на десетата минута!

Това , че се бърка само на ръка силно ме съмнява , но ще проверя още днес следобед , така или иначе ще бъркам! Не ми идва на ума как ще си забъркам един кош материал с мистрията само. Това значи да бръкна до лакът в мат'рЯла , че да стигна да разбъркам по дъното :lol: :lol:
leonardo_vd - модератор
The_FAN написа:
trockenbauer написа:
..Това не е финишен материал колеги.
Това което си написал за бъркането на ръка като пропорции и технология е точно така и съвета ти е правилен.

Имам възражения относно цитата и това че fuller-a не се бърка машинно.
Да, за колегата машинното разбъркване ще е проблемно, но прощавай ме днес минахме 400 м2 преградни стени двустранно... половината ден отива в бъркане на ръка... отделно че забъркан на ръка разтвор стяга по-бавно.
Абсолютно невярно е твърдението ти. Бърка се машинно и става много по-плътен, гладък и лесен за работа, но за по-кратко време, което мен и колегите ни устройва чудесно.
Споменавам го не заради колегата а за да е ясно.

Унифлот-а хм.... Е финишен материал, който се прокламира в каталозите на Кнауф като пълнител, поради високата си цена и ниското търсене. Това е твърд и слабо пластичен материал за разлика от фюлер-а, което го прави крехък и податлив на спукване. Има си пълнители има си и финиши имат си и характеристики и те не са само в каталозите, защото производителя е и търговец, а това значи да не се доверяваш сляпо на това което пише. Има и здрава логика която не трябва пък да те хвърля и в другата крайност с която съм наясно.
Практиката ми е показала че това с унифлота и с ленти и без ленти си е търговски трик и пълен мит.

Колега, не се заяждам - споделям.

P.S.: Апропо как се сети да съживиш 3 годишна тема ? Бахти... чак сега го видях..
Да ама и ти не си сигурен във всичко което си писал. Унифлота НЕ Е ФИНИШЕН материал, напротив препоръчва се за пожароустойчиви тавани и стени F90 без полагане на армираща лента. Ние в БГ сме многооооо назад с матряла. На немския гипскартон на гърба пише: Shpahtel mit Uniflot Защо ли?
Ще ти кажа как работят немците.
Обикновенни стени: 2 ръце фуген фюлер и финиш унифлот паста
Пожарни стени и тавани 2 ръце унифлот без да е задължителна лентата /аз я поставях да си вържа гащите/
The_FAN - специалист
Ще се повторя... Практиката ми е показала...

Не споря с немците... :)
  • 1
  • 2

Тема "Спешно за Фюген Фюлер,защо стяга бързо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: