trockenbauer написа:..Това не е финишен материал колеги.Това което си написал за бъркането на ръка като пропорции и технология е точно така и съвета ти е правилен.
Имам възражения относно цитата и това че fuller-a не се бърка машинно.
Да, за колегата машинното разбъркване ще е проблемно, но прощавай ме днес минахме 400 м2 преградни стени двустранно... половината ден отива в бъркане на ръка... отделно че забъркан на ръка разтвор стяга по-бавно.
Абсолютно невярно е твърдението ти. Бърка се машинно и става много по-плътен, гладък и лесен за работа, но за по-кратко време, което мен и колегите ни устройва чудесно.
Споменавам го не заради колегата а за да е ясно.
Унифлот-а хм.... Е финишен материал, който се прокламира в каталозите на Кнауф като пълнител, поради високата си цена и ниското търсене. Това е твърд и слабо пластичен материал за разлика от фюлер-а, което го прави крехък и податлив на спукване. Има си пълнители има си и финиши имат си и характеристики и те не са само в каталозите, защото производителя е и търговец, а това значи да не се доверяваш сляпо на това което пише. Има и здрава логика която не трябва пък да те хвърля и в другата крайност с която съм наясно.
Практиката ми е показала че това с унифлота и с ленти и без ленти си е търговски трик и пълен мит.
Колега, не се заяждам - споделям.
P.S.: Апропо как се сети да съживиш 3 годишна тема ? Бахти... чак сега го видях..