Тани - модератор
Колега , ти не видя ли , че до сега поне два пъти е написан този вариант. Ако имаш снимка пусни я , ако не , моля те недей повтаряй мненията на другите! Освен ако няма спор разбира се :-D :-D , но тук случая не е такъв!
leonardo_vd - модератор
Тани написа:
Колега , ти не видя ли , че до сега поне два пъти е написан този вариант. Ако имаш снимка пусни я , ако не , моля те недей повтаряй мненията на другите! Освен ако няма спор разбира се :-D :-D , но тук случая не е такъв!
До къде ли стигна с ремонта автора на темата.
milenmi - напреднал
Нямам голям напредък :( че нещо не ми остава време това го правя в моментите когато почивам от 3 те си работи #-o засега завърших конструкцията на другата колона плюс конструкцията на една от другите стени ! Още нямам качествени снимки но другата седмица предполагам ще публикувам !
Имам един въпрос :
Каква конструкция от профили да направя там където ще са ми вратите ?
Вратите съм планирал да бъдат хармоиники от пвц неса тежки но все пак трябва да измисля нещо
velsi - Почетен майстор
И мене ми е интерсен този въпрос. Доста врати съм монтирал по гипскартонени конструкции и съм забелязал, че по вратите се слага напречно някакъв широк профил. Прилича на CD но не е стандартен такъв профил.
leonardo_vd - модератор
milenmi написа:
Нямам голям напредък :( че нещо не ми остава време това го правя в моментите когато почивам от 3 те си работи #-o засега завърших конструкцията на другата колона плюс конструкцията на една от другите стени ! Още нямам качествени снимки но другата седмица предполагам ще публикувам !
Имам един въпрос :
Каква конструкция от профили да направя там където ще са ми вратите ?
Вратите съм планирал да бъдат хармоиники от пвц неса тежки но все пак трябва да измисля нещо
По принцип трябва да се изпълни с AW профил/така май се казваше/ , но при нас това не се практикува, защото са доста скъпички. Представляват нещо като дебелостенни CW профили. Аз постваям дървени бичмета в профила който оформя вратата та да може винтовете на дограмата да хванат по-добре, защото само в профила превъртат.
hricava - специалист
marto написа:
само едно нещо ми направи впечатление-окачвачите.На 3-та снимка забелязах че са по един на профил, а трябва да са 2 :!: ,или по-точно казано на стена окачвачите се слагат през 90-100см а на таван 70-80см(за таван се ползват метални дюбели ако следващите ти снимки са на тавана на тази стая:))
Ако се спази точно спецификацията на KNAUF за предстенни обшивки там е написано:"На основната стена, на нивото на половината от височината на помещението (ако то не превишава 3,0 м), или със стъпка не по голяма от 1,5 м (ако височината е повече от 3,0 м), сложете с помоща на дюбел директен окачвач /окачвачи/".
Понеже чета основно на руски съм гледал и руската и българската версия на техническия лист 623 и така както го пише така съм правил предстенна обшивка с гипсокартон. А за тавана въпроса е много спорен - в зависимост от системата, която ще си избере се подбира и разстоянията между окачвачите.
leonardo_vd - модератор
Ами аз говоря от личен опит, а не от книжките и сайтовете.
hricava - специалист
leonardo_vd написа:
Е съгласен съм че от личен опит говориш след като работиш това, но за лаици като нас, които не сме се занимавали с гипсокартон е нормално да прочетеш спецификациите. Въпреки, че голяма част от тях на практика не са приложими или излишно усложнени...
leonardo_vd - модератор
hricava написа:
leonardo_vd написа:
Е съгласен съм че от личен опит говориш след като работиш това, но за лаици като нас, които не сме се занимавали с гипсокартон е нормално да прочетеш спецификациите. Въпреки, че голяма част от тях на практика не са приложими или излишно усложнени...
Повечето пъти са излишно усложнени. Аз препоръчвам директни окачвачи през най-малко метър, а колко ще си слагате си е ваш избор.
milenmi - напреднал
Ето малко качествени снимки със това което съм направил досега :
От тук на татък предстои:
-преправяне на едно грозно ел.табло към такова за вграждане с автоматични предпазители преправяне на част от инсталацията
-поставяне на алуминиева дограма
-дооформяне на стените със гипсокартон
-нов таван от гипсокартон
-скрито осветление във декоративните фигури на тавана
-шпакловане
-боядисване
-малко ламинат на пода
-окачена фасада еталбонд
-Мебели
-Стока
-Прерязване на лентата

Прикачен файл