Колега , ти не видя ли , че до сега поне два пъти е написан този вариант. Ако имаш снимка пусни я , ако не , моля те недей повтаряй мненията на другите! Освен ако няма спор разбира се
, но тук случая не е такъв!

Тани написа:Колега , ти не видя ли , че до сега поне два пъти е написан този вариант. Ако имаш снимка пусни я , ако не , моля те недей повтаряй мненията на другите! Освен ако няма спор разбира сеДо къде ли стигна с ремонта автора на темата.![]()
, но тук случая не е такъв!
milenmi написа:Нямам голям напредъкПо принцип трябва да се изпълни с AW профил/така май се казваше/ , но при нас това не се практикува, защото са доста скъпички. Представляват нещо като дебелостенни CW профили. Аз постваям дървени бичмета в профила който оформя вратата та да може винтовете на дограмата да хванат по-добре, защото само в профила превъртат.че нещо не ми остава време това го правя в моментите когато почивам от 3 те си работи
засега завърших конструкцията на другата колона плюс конструкцията на една от другите стени ! Още нямам качествени снимки но другата седмица предполагам ще публикувам !
Имам един въпрос :
Каква конструкция от профили да направя там където ще са ми вратите ?
Вратите съм планирал да бъдат хармоиники от пвц неса тежки но все пак трябва да измисля нещо
marto написа:само едно нещо ми направи впечатление-окачвачите.На 3-та снимка забелязах че са по един на профил, а трябва да са 2Ако се спази точно спецификацията на KNAUF за предстенни обшивки там е написано:"На основната стена, на нивото на половината от височината на помещението (ако то не превишава 3,0 м), или със стъпка не по голяма от 1,5 м (ако височината е повече от 3,0 м), сложете с помоща на дюбел директен окачвач /окачвачи/".,или по-точно казано на стена окачвачите се слагат през 90-100см а на таван 70-80см(за таван се ползват метални дюбели ако следващите ти снимки са на тавана на тази стая:))
leonardo_vd написа:Ами аз говоря от личен опит, а не от книжките и сайтовете.Е съгласен съм че от личен опит говориш след като работиш това, но за лаици като нас, които не сме се занимавали с гипсокартон е нормално да прочетеш спецификациите. Въпреки, че голяма част от тях на практика не са приложими или излишно усложнени...
hricava написа:Повечето пъти са излишно усложнени. Аз препоръчвам директни окачвачи през най-малко метър, а колко ще си слагате си е ваш избор.leonardo_vd написа:Ами аз говоря от личен опит, а не от книжките и сайтовете.Е съгласен съм че от личен опит говориш след като работиш това, но за лаици като нас, които не сме се занимавали с гипсокартон е нормално да прочетеш спецификациите. Въпреки, че голяма част от тях на практика не са приложими или излишно усложнени...
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: