dechoоо - специалист
По точно...КАЛ!!!Който е лепил върху това...евала :lol: майстори,поклон пред вас :-D
Абе то и дюбелите е съмнително дали ще държат в това калчище бре :-D
Има вариянти...но финансите щом са ти броблем,мое мнение е по добре да се шпаклова по някакъв начин!
Но в никакъв случай него лепи!!!
SecondShoe - напреднал
Каква шпакловка, кирпичените стени обикновено са много криви.
parvev - специалист
oksimoron написа:
Смятам да я "заздравя " с рабица и цимент отвътре ,и след това да слагам картона.
няма да ти излезе по евтино и качествено направи си картона на конструкция,дюбелите държат,може да ползваш и винтове без дюбели
Spokoiniq - майстор
Бюджет явно няма, така че да работи момчето усърдно, и като изкара пари да го направи като хората, с конструкция, въпреки че и тя къде ще се захване в тия калища...Абе казали са хората-маймуни с трици и с пръдня боя...
oksimoron - напреднал
Извинявам се за въпроса,ама някой от вас пробвал ли е да забие пирон в кирпич??? Не смятам,че ние ,днешните "майстори" знаем повече от тези,дето са строили въпросните къщи преди 100-150год. и които ние сега се мъчим да поправяме/и в повечето случаи успяваме/ . С риск да обидя всички вас,ще направя това,което съм решил- рабица,циментова шпакловка/замазка/ и лепен гипскартон отгоре. Обещавам снимки до няколко дни. Поздрави на всички писали в темата :)
housedoktor - майстор
Направи го,само със стари къщи бачкам ,там е импровизация ,не можеш да стазваш технологията винаги .Важното е здраво да стане,казах ти по-горе как
bisplus - специалист
Спорeд мен бий си една тънка добре армирана плоча, зада ти стъпе картона на здрава основа и го прави а скара. Ако тръгнеш да слагаш рабица после да я шприцваш и после да купуваш лепило за картона ще ти излезе същите пари като да го направиш със скара и ще избегнеш предните процедури.....окачваите директно с винт 5х60...не мръдва керпича.
Pooh - майстор
Малко да се направя и аз на специалист, че се затрих тия дни от форумОТ.
1. По-здрав материал от стар керпичен зид е може би, само плет измазан с кал и ... аковци (да не казвам как се вика на говеждата тор по народному :wink: ) - Такова нещо яде дискове за флекс без да се замисли.
2. Умните глави са измислили крепежни елементи за всякакви ситуации - проблема с хващането на конструкцията са възможни само при липса на желание.
3. Лепенето на гипсокартон е много по-претенциозна работа от изпълнението на конструкция- иска си специално подбрана или подготвена повърхност ... за разлика от 3-5 лв./м² не мисля, че си струва мъката (рабицата и цимента освен пари са и допълнителен, и то напълно ненужен труд).
bisplus написа:
Спорeд мен бий си една тънка добре армирана плоча, зада ти стъпе картона на здрава основа и го прави а скара.
Не че нещо ... ама да биеш плоча на гредоред не е най-добрата идея. Да не говорим как се лее бетон ВЪТРЕ в помещение. И изобщо какво не ти харесва дървеният под - много по-лесно и се работи само с рапидки :wink:

Явно решението вече е взето, но това не го прави нито правилно, нито икономическо обосновано.
svetliopi44 - Чирак...
Винт за дърво 8/80 хваща пре доволно здраво в тая пущина ... Пух е прав както винаги ...
Има ли желание има и начин ... няма ли търсим оправдание ... :evil:
bisplus - специалист
Не че нещо ... ама да биеш плоча на гредоред не е най-добрата идея. Да не говорим как се лее бетон ВЪТРЕ в помещение.
Много си е добра идеята, защото по описанието което дава колегата за къща, ми става ясно, че гредореда няма да е в перфектно състояние. А пък по лесно от плоча на гредоред няма.....кофража ти готов, само подпираш, армираш, и вкопаваш стените да легне на темела и готово.

Тема "гипскартон върху кирпич?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: