От статията става ясно че няма нужда от цд-тата които съм сложил , а е достатъчно стените на нишата да са хванати към профила който е на стената и към този в предния край на нишата. При това условие обаче трябва да укрепя отвесните цд-та с някаква сглобка към стената (може ли да ползвам за това от 25 сантиметровите директни окачвачи или няма да е достатъчно здраво). Правилно ли съм разбрал?
petkomz написа:От статията става ясно че няма нужда от цд-тата които съм сложилМного добре си си ги сложил. Съвсем без профили щеше да се изчанчиш после докато полагаш лентата и шпакловаш, за да 'изравниш' стените на нишите с прави ъгли, без да пукнеш някъде картона.
Аз лично от мързел бих сложил вместо специално нарязани CD-та, просто П-образно сгънато UD за тия зони (понеже са малки и няма проблем с товара), ама щом вече си го направил 'правилно', няма нужда да го пипаш.
От мен - като правил нещо подобно - един съвет, внимавай с прехода вертикални панели / таван. Там нещата мърдат, пукат и капризничат, ако тавана ти не е 100% идеален. Аз точно на тоя преход накрая му теглих една звучна балканска, оставих 2мм фуга да обира топлинните разширения, употребих силикон за тия два милиметра, и сега съм много доволен.
П.С. Конструкцията на дъгата (дето и Сенсея направи коментар за CD-тата) си я направил идеално, като по учебник. Сега вероятно ще се появи някой да ти обяснява колко си се прецакал и колко прекалено си я укрепил. Не ги слушай! Точно това изпълнение, което си сложил, ще държи отлично тежестта на нишите и картона в 'горната' половина, без да те е страх че всичко ще падне от едно бутане с рамо.