Тани - модератор
Ами твоето питане е като - кое е първо - кокошката или яйцето?

Избери си едното и след това съобрази размерите на второто с първото!
galia_ - специалист
Тани написа:
Ами твоето питане е като - кое е първо - кокошката или яйцето?

Избери си едното и след това съобрази размерите на второто с първото!
добре. да се опитам да го напиша по-ясно. като за мъже.
ще е здрава ли врата, която стои на гипскартон? в смисъл как се закрепва касата?
Тани - модератор
Отговарям по мъжки ДА!

Дори по-здраво отколкото в тухлена стена!
В зависимост от вида на касата се закрепва с винтове, пяна или и с двете!
galia_ - специалист
Тани написа:
Отговарям по мъжки ДА!

мерси. :drinkers: буре бира от мен.
значи да разбирам - купувам каса и врата, след тва викам г-н гипскартонаджията и той си знае кво да прави оттук насетне?
моля го да сложи и пяна и винтове за всеки случай.
leonardo_vd - модератор
galia_ написа:
Тани написа:
Отговарям по мъжки ДА!

мерси. :drinkers: буре бира от мен.
значи да разбирам - купувам каса и врата, след тва викам г-н гипскартонаджията и той си знае кво да прави оттук насетне?
моля го да сложи и пяна и винтове за всеки случай.
Не всеки картонаджия може да монтира врати. Винтове не са нужни, само пяната е достатъчна.
galia_ - специалист
leonardo_vd написа:
Не всеки картонаджия може да монтира врати. Винтове не са нужни, само пяната е достатъчна.
аха, аз ще викна от тия дето могат. имах предвид, че първо трябва да купя вратата, за да може той по нея да се ориентира като дебелина на касата и пр.
също и да се уточни мястото, защото стената ще е Г образна и на голямата страна някъде ще е вратата. дали ще е по средата или в ъгъла предполагам, че той ще го реши
на теб - безкрайно благодаря за отделеното време и обясненията. хубав и прохладен ден! :-D
Още искам да добавя. че вертикални профили към които закрепват каса трябва да е направени от два св за да стане като кух профиль, а вътри трябва да има едно дервено столбче, като подсилващ элемент, в случай, ако стена повисока от 2,6 метра или тежи повече от 25 кг.Така е поне пиши НИДА ГИПС във свойта инструкция за монтаж на врати.
radoraev - специалист
0legbg написа:
Още искам да добавя. че вертикални профили към които закрепват каса трябва да е направени от два св за да стане като кух профиль, а вътри трябва да има едно дервено столбче, като подсилващ элемент, в случай, ако стена повисока от 2,6 метра или тежи повече от 25 кг.Така е поне пиши НИДА ГИПС във свойта инструкция за монтаж на врати.
Олег........прави се с УВ и ЦВ колонки---не виждам как ще захванеш 2 ЦВ-та.......не са пригодени просто за тази цел
Снаждат се ЦВ с УВ едно в друго----обаче не мисля че му казваме нещо полезно на човека след като ще му я правят стената майстори
leonardo_vd - модератор
radoraev написа:
Олег........прави се с УВ и ЦВ колонки---не виждам как ще захванеш 2 ЦВ-та.......не са пригодени просто за тази цел
Напротив :lol: точно обратното. УВ-то е направено да се снажда перфектно с друго УВ от един и същ производител. Почваш да ме учудваш с елементарни незнания :? Мога и снимка да ти направя за да видиш колко перфектно се снаждат.

ПП. Ти как удължаваш УВ-та :arrow:
radoraev - специалист
Първо- Олег говори за две ЦВ-та,а ти ми казваш-напротив точно с две Ув-та се прави....нещо не мога да те разбера
Второ- цял живот съм го правил с УВ и ЦВ-и всички които сам виждал така го правят и сигурно става много по-здраво от две УВ-та---мно-о-о-ого по-здраво
Просто в УВ-то пъхам вътре ЦВ
Но за две УВ-та за първи път чувам от теб :lol: :?
Не ми се рови но мисля че е така по каталозите а и на практика не съм виждал някой който си разбира от работата да го прави с две УВ-та
ЦВ-то влиза перфектно в УВ-то.....докато УВ-тата са с еднакъв размер и като ги вкараш едно в друго се издуват
Май винаги пишеш рано сутринта още сънен Леонардо :lol:
Пиши след като се събудиш другия път за да не се излагаш--до чуване
След дългогодишна практика започнах да удължавам УВ-та с парче ЦВ вътре в УВ-тата..................а да видим кво ще кажеш

Тема "врата в гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: