• 1
  • 2
jekasus - майстор
Той куфара е здрав, но кажи повече за тази вентилация, че ми стана интересно.
mishoboss - специалист
Централна вентилация за целия апартамент с къстъм рекуператор, който се намира в килера. Нямам снимка, но днес може да щракна да го покажа. За в бъдеще може да добавя и климатично тръбно тяло ако реша, че има смисъл. Общо взето това за българските стандарти е неописуем лукс, за Европа е почти нормално, а за САЩ е стандарт. Там няма къща без вентилация, а жилищните сгради са им с централна вентилация на покрива. Само в Булгаристан ме гледат като извънземно като кажа, че правя вентилация в апартамент...

Сега за конструкцията в кухнята - решено е, преправям я! Ще съм много благодарен ако получа съвет как да я изпълня най-добре. Помещението е с размери 230 на 440 см. :)
jekasus - майстор
Изображение
Като гледам, имаш възможност за двойна скара. Бързи окачвачи ще ги ползваш за носещи CD (дължина 440 см), монтажните CD - тези на снимка ги настройваш през 50 см., картона по дължина на тавана.
Ето ти една темичка за такъв таван viewtopic.php?f=48&t=33927
А от вентилация ще останеш наистина доволен.
mishoboss - специалист
Благодаря! След час го почвам. Само че мисля да го правя не през 50, а през 40 санта гредореда. Отделно се чудя кое е по-доброто решение - единична скара с маса рязане и снадки или двойна скара? При първия вариант картона може да се хваща и напречно, а при втория конструкцията е по-чиста и като цяло май по-здрава?
mishoboss - специалист
Преправена е вече кухнята. Двойна скара с три горни, хваната за тавана с директни окачвачи, а долните са през 40 см. Картона го наредих перпендиколярно на долната скара. Пак ми се струва лабилно... нормално ли е картоните леко да мърдат като ги натиснеш нагоре? Няма ли да напуква по снадки?
stivemaster - майстор
Нормално е след време ще го забравиш.Вентилационна тръба ,ако минава покрай шиш сложи му изолация за 20мм ППР тръба , после да не ти трака.И шпакловай с хартиена лента фугите и фугата към стените.
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за конструкция на ГК тавани." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: