borismw - помощник
Мерси,за отговорът,но всъщност въпросът ми беше:
Към вече така направен таван от гипсокартон,за къде се захващат UD профилите,когато започна да правя скарата за стената-- за картонът на тавана ли?
housedoktor - майстор
ако ти е направен вече тавана,UD го хващаш през картона с 35 мм винтове за CD.Това ли имаше предвид?
borismw - помощник
housedoktor написа:
ако ти е направен вече тавана,UD го хващаш през картона с 35 мм винтове за CD.Това ли имаше предвид?
Ще стане ли здраво по този начин? Това си го мислех и аз,но се съмнявам в здравината :?
boreto1 - специалист
Става нема де да оди :)
ivanovrg - специалист
първо се правят стените,като при тях задължително картона не се захваща с види към горния профил
също и вертикалните профили не се захващат за горния профил
вертикалните профили пък се оставят малко по къси
по този начин не се пука картона по стените при слягането на сградата(и при други евентуални мърдания)
BanoTheWolf - специалист
От така изложеното мисля, че става въпрос не за лепене на картона по стените и ако е така се придържам към мнението на housedoktor
borismw - помощник
    BanoTheWolf написа:
    От така изложеното мисля, че става въпрос не за лепене на картона по стените и ако е така се придържам към мнението на housedoktor
    Ако говориш на мен,става въпрос за направата на скара със CD и UD,дълъг таван и къси странични стени.Ползвам темата на авторът,за да не пускам нова.
    И друго- ако таванът е готов пръв,УД_то което ще се хваща за гипскартона на тавана,трябва да е хванато и за ЦД_то ли? През колкото сантиметра съм го сложил на тавана, или където нацеля на картонът?
    BanoTheWolf - специалист
    borismw написа:
      BanoTheWolf написа:
      Ако говориш на мен,става въпрос за направата на скара със CD и UD,дълъг таван и къси странични стени.Ползвам темата на авторът,за да не пускам нова.
      И друго- ако таванът е готов пръв,УД_то което ще се хваща за гипскартона на тавана,трябва да е хванато и за ЦД_то ли? През колкото сантиметра съм го сложил на тавана, или където нацеля на картонът?
      Ами правилно си разбрал :) Обикновено се слагат CW и UW профили за такива обшивки, вата вътре и т.н., ма и това е вариант :) Иначе си целиш профилите на тавана както се описа и разбра по-горе (според мен първо тях) и след това ако искаш има такива пластмасови дюбели (конусовидни и вътре се навива винт) и става също много здраво, нищо че се захваща само на гипсокартона :2thumbs: Успех и се похвали с крайния резултат :partyman:
      borismw - помощник
      Здравейте, картонът го сложих-има на таван и на стена.
      Въпросът е: Там където се съединяват таван и стена,трябва ли да правя фаски/фуга/ на картонът на стената в горният край и после да зпълвам?
      Някой запълвал ли е фуги на картон с лепило за гипскартон,че имам торба у нас?
      housedoktor - майстор
      То лепилото за запълване запълва,ама я се опитай да шкуриш после :lol: .

Тема "От къде да почна гипсокартона - от стените или от тавана ????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: