• 1
  • 2
jekasus - майстор
Сериозно или не, преградна е много лесна ....... ама за нас, човека да даде точни размери и ще му кажа какви профили да вземе.
Сложното при картона са "изгъзици", другото е лесно за човек със средно технически познания.
Pooh - майстор
Каменна вата - това търсиш.
По-висока плътност = по-добра топлоизолация. Ако се търси И звукоизолация - гледай ватата да не е повече от 60кг/м²
torbalan - Дървен философ
N.Georgiev написа:
Не 2по 2.5 това е за контакти . Трябва ти 2 по 1.5 или 3 по 1.5 за две лампи със сериен ключ .
torbalan написа:
Айде чак пък кола няма да сглабя човека...

Гипсокартона е система, която е измислена така, че е достатъчно човек да е грамотен и да знае как се ползва дрелка и винтоверт и може да се справи...

На сайта на Кнауф има описани всички видове и начини за монтиране на гипсокартон... Тук във форума също има много писано по въпроса...

Относно въпроса за ватата - каквато има най-евтина в момента на пазара...

Преградната стена май е най-елементарното нещо...
Супер несериозно изказване .Ако само с гледане на клипчета ставаше ,щях да си взема кучето за общак .Знаеш ли колко такива съм виждал дето само са гледали пък режат картона с ъглошлайф . Една такава стена би станала за 2-3 часа от майстор който знае какво прави за един майсторски надник .

О, благородне майсторе!

Аз само с гледане и четене съм си направил и преградна стена и една-две стаи и кво ли още не...

Аман от богоизбрани! И да знаеш - боли ме дедовия за колко време ще я направи "майстора"... Лично аз я правя за един следобед... На другия ден повтарям шпакловката...

И пак искам да повторя - гипсокартона е система, дето е изключително грамотно измислена и всеки, който може да чете и знае от коя страна се лови дрелката може да се справи!
N.Georgiev - специалист
Аман от разбирачи на всичко ,можете 100 неща и едно от тях не правите като хората .
И ако наистина мислиш , че всеки може да се справи , значи отдавна не си излизал от пещерата .
То че всеки ще я направи е така , ама КАК ще я направи , и какъв ще е крайния резултат ? :toimonster:
Малииии, то преградна стена от гипсокартон многу трудно се прави...

Требва да знаеш висша математика, да можеш да обориш теорията на относителността, да докажеш едновременно корпусколярната и вълновата теория... Да можеш да обясниш с прости думи какво е ефект на Комптън... Да знаеш рожденната дата на Боил Мариот и т.н.

Я ни светни какви са тез велики тънкости, дето да не са описани в техническата документация на Кнауф, дето се побира на една страница?
N.Georgiev - специалист
То го пише бе ,нали си грамотен и можеш да четеш. Пък и аз ли да те светвам АЕЦ-а не е ли достатъчен .
Май ти свърши речниковия запас...
stancho123 - специалист
Ud или CD профил да използвам?
С нитове мога ли да хващам профилите един за друг;.
jekasus - майстор
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AY#t=2358s
Ако след това не ти е ясно, не се захващай. И никакви нитове.
Профил UW
Профил CW
  • 1
  • 2

Тема "Подходяща вата да преградна стена..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: