Matchless - специалист
И аз те разбирам.Аз за себе си говоря.И аз съм правил грешки и съм съжалявал после, но станалото-станало.Всички грешим.Някой повече, някой по-малко.Аз съм грешал много.Кризата я има, защото ние си я внушаваме, хваща ни параноята и хората ги е страх да рискуват.Пък за мангалите...ами пък и те са хора.Живея близо до циганската и ги зная кви са.Ами ние като ги изолираме така те и да искат как да се научат и те?Що такива били, що онакива...Да съди всеки може, стига сме се съдили, дайте да си помагаме вече.Не е чак толкова трудно.
Matchless - специалист
Добре, ето какво предлагам...Стига сме си казвали полуистини и т.н. Не виждате ли, че все се разделяме на грипички, докато сме на групички ще си пречим.Дайте някакво решение да измислим.Политиците затова ни правят на луди понякога, разделяй и владей.Дайте да се съберем, да обсъдим какво- що и поне да знаем.Стига сме отлагали вече решенията, ние, народа ако не се разберем, то кой?Какво мислите, че им е лесно ли?Стига вече оправдания, стига замазване на положението.Ако ще измисляме нещо да измисляме, ако не поне да не внушаваме на хората, че е толкова лошо положението.Аз съм правил много грешки, оправдания всякакви съм имал...Още се уча от грешките си.Аз искам да я оправим тая държава, искам пък гледам всеки се вайка и чуди и потропва с крак...Ами как да не си помисли младежта , че е безнадеждно положението.Аз говоря от името на младежта, ай...Ако някой младеж не е съгласен с мен да го напише.Дайте да решаваме вече, после що бягали хората...Няма страшно или ще се разберем ...или не поне ще си знаем и ще знаем какво да правим.Незнаението, съмненията...ей това ни побърква.Извън темата е, извинявам се на автора, но това е...
Сега незнам как изглежда, но си казвам какво мисля...и мен ме е яд, че истински майстори като radoraev стоят без работа и то заради ей такива пишман майстори.Аз също стоя без работа и се изнервям и го разбирам много добре хем не съм чак толкова добър, но се старая.Трябва наистина хората да си правят сметката да знаят какво получават насреща.
Стефан - майстор
Преди около 1 година прогнозирах, че на тоя бум в строителството му идва края. Не ми се рови за точен цитат. С малка грешка, че тогава прогнозирах наплив на китайци, виетнамци, албанци, и всякакви джагатайци. Просто не виждах за разумно главоломните цени на всякакви видове услуги, при мизерното положение на 95% от населението. Но лакомията няма граници. И тя продължава. Чудно, че някой предпочита да стои без поръчки няколко месеца, отколкото да работи за нормални цени. Но какво се чудя, такива хора са се налапали с пари, и си живуркат. Но се надявам, че парите рано или късно ще привършат. И всичко ще си дойде на мястото.

А това, че отделния човек, колкото и да се мъчи, няма да постигне абсолютно нищо. Особено в България. Виждате, че народа по белите държави стачкува за всичко. Резултатите не са големи. Власт се взема и се дава с кръв. Историята го показва. И нищо не се променя. Комунистите сами си направиха преврат през 1989, за да станат още по-богати.
alexb - специалист
Като го гледам този специалист как се е завил със тази вата си вадя извода че редко му се случвало да полага вата. А доколко са паднали поръчките има нещо такова но това не е болка за умиране, защото ако за едно и също качестео има различни цени то ще спечели най-ниската цена. Просто вече не търсенето определя цената а предлагането. Та или трябва да повишаваме качеството или да сваляме цените.

Със Стефан не съм съгласен за безумните цени, защото има и безумни цени на автомобили но рядко са безумците които си ги купуват.
Matchless - специалист
Неразбирам сметка ли ми искате.Цените ми са ниски и ако си ги смъкна още малко ще станат смешно ниски.Заработвал съм по някое обектче малко от време на време.Направих и ремонт вкъщи, а сега не работя не само заради кризата, но до няколко дни захващам едно обектче и ще се отървете от мен:)Не ги мисля за специалисти, дори напротив, но просто казвам да не прибързвате с изводите.Иначе си е така, при криза или качеството се вдига или цените падат малко.Апък аз не искам да отчайваме хората, не е станало чак толкова нещо, ще се оправи човека.Сваля два три листа,поправя профилите и толкова и задруг път ще знае.Така добре ли е?Можеше да му помогнем без чак толкова много да се отклоняваме, да го объркаме и да го отчайваме.
И въобще темата отиде в друга насока...След малко ще си изтрия мнението ако не го види първо някой модератор да ми направи услугата.
rulom - модератор
Matchless написа:
Неразбирам сметка ли ми искате.Цените ми са ниски и ако си ги смъкна още малко ще станат смешно ниски.Заработвал съм по някое обектче малко от време на време.Направих и ремонт вкъщи, а сега не работя не само заради кризата, но до няколко дни захващам едно обектче и ще се отървете от мен:)Не ги мисля за специалисти, дори напротив, но просто казвам да не прибързвате с изводите.Иначе си е така, при криза или качеството се вдига или цените падат малко.Апък аз не искам да отчайваме хората, не е станало чак толкова нещо, ще се оправи човека.Сваля два три листа,поправя профилите и толкова и задруг път ще знае.Така добре ли е?Можеше да му помогнем без чак толкова много да се отклоняваме, да го объркаме и да го отчайваме.
И въобще темата отиде в друга насока...След малко ще си изтрия мнението ако не го види първо някой модератор да ми направи услугата.
Няма смисъл от триене.Поста е показателен :idea:
Gogo55 - специалист
Начи наи правилното решение е да си викна други маистори дето да оправят бакията на старите.
За парите дето се спомена в няколко мнения-не се скъпих и им дадох дори 60лв повече от колкото идваше по стандартната тарифа там за квадратни метри стена и таван,линеини метри и както се оценява труда по монтажа на кнауф-тоест за тази стая идваше 640лв труд по стандартна тарифа-не помня вече 8,10,12 лв на квадрат някъде ги смятах аз,но както те ми казаха че върви-тоест те си определиха цената и аз не им я чупих нито им правих пазарлъци.Сметнах на лист с химикал по точните размери-доиде 640лв,закръглих сумата на 700лв., не ме бъркаше парата, и исках качество.Стаята е голяма но основно е прозорци,имаха две стени и един таван които са снимани да направят.
Проблема е че има много менте и пишман маистори които свалят всички звезди от небето,обещават всичко да е наи-наи,говорят с часове колко много къщи и прочие обекти са направили докато да вземат поръчката и парите, а след това бегат!
Тези "маистори" били ужким от с.Баните-не са цигани,изглеждат като цигани щото така са се облекли и снимките са станали малко тъмни.По техни думи работели предимно на морето и в София щото много ги търсели.:lol:.Които ги познае някъде по София и морето да има едно наум!
Как да е,не е голяма загуба ще я преживея някак си.Сега ще намеря други и готово.Бих искал да си го направя сам, но не ме влече строителството изобщо,занимавам се в малко по друга сфера.Моито мнение е че всеки трябва да прави това от което разбира и има опита.
На маистор вяра не трябва да се има,и да му се плаща само и единствено след като си свърши работата до края, и това е!
Matchless - специалист
Ами тей си е, и аз така мисля.Пари само след приемане на обекта и/или авансово само за материалите.Трябва и да им се хвърля по едно око.
Да добавя нещо, че и аз си мисля почти същото като Стефан.Може би сами си го направиха, но и всички промяна, че промяна...какво ще се променя и как, и защо никой не знае, но промяна...Ето промяна:)Преврат, че няма да направим-няма.Но нищо не пречи поне да опитаме нещо да направим.Като няма да правим нищо поне да не се оплакваме и да гледаме малко по позиивно.Нямам лоши мисли към никой.Никой не съм искал да засегна и аз си избухвам понякога и си пиша глупости.Аз просто си предлагам, нищо не налагам на никой.
Има доказали се майстори и фирми с име, който си държат и цената и качеството.Трябва първо тях да се търсят при нужда а не само да поправят според мен.
dito - специалист
Виждам, че са ти отговорили как да си оправиш тавана.
А сега как да оправиш майсторите:
Някой твой приятел се свързва с тях и се уговаря за някакъв фиктивен обект, естествено на друг адрес. Когато дойдат, въпросният приятел съветва (или поне държи) единия "майстор", през това време ти разговаряш с другия. Когато приключиш, привеждаш аргументи и на първия - дори и твоят приятел да е говорил вече с него. Когато си готов, изнасяш ги (ако си направил всичко както трябва, не би трябвало да могат на собствен ход) и това е всичко :cool:
Pooh - майстор
dito написа:
... приятел съветва (или поне държи) единия "майстор", през това време ти разговаряш с другия. Когато приключиш, привеждаш аргументи и на първия - дори и твоят приятел да е говорил вече с него. Когато си готов, изнасяш ги (ако си направил всичко както трябва, не би трябвало да могат на собствен ход) и това е всичко :cool:
Абе изкушавам се да попитам - аз съм 130 литра, 190 санта, дебелокож, дебелоглав и крайно раздразнителен ... като КАК ТОЧНО го виждаш "съветването" на подобни тъмни субекти?

Тема "Какво правим след пишман маистори?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: