• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
pesho - специалист
И аз не съм хващал Kress,но и не искам. В UK по обектите се използва 99% MAKITA-защо ли,не знам ?!?! останалото е за BOSCH, DeWalt,Black & Decker,Spit и RYOBI, но Kress е се и продава,поне аз не съм го срещал.Аз бях нещо сглупил с DeWalt-на 2 ден га смених за MAKITA 6000 оборота.И вече не експериментирам....
Тани - модератор
Това , че не си го срещал , не си го ползвал и виждал и не се продава в Англия по никакъв начин не показва превъзходството на Макита! Дори обратно! Аз не съм роб на марките и си купувам най-доброто в класа , който ми върши работа на мен!
pesho - специалист
o.k избора си е твой.исках да кажа само,че толкоз хора не могат да грешат,и то в страната, където най-много и най-добре се работи тоз занаят.
pesho - специалист
и таквоз животинче използвам понякога

Прикачен файл

gx.jpg
Hilti GX-100
gx.jpg (2.34 KиБ) Видяна 5156 пъти
Тани - модератор
А работят ли със Спарки? Повечето български майстори и продавачи се кълнат , че са железни и ги предпочитат пред Макита. Аз лично не съм съгласен с тях!

Не искам да оставаш с впечатление , че имам нещо против Макита. Дори обратно - харесва ми този модел

http://www.proshop.bg/rw/items/004MKT14 ... 6dwde.html

Максимален въртящ момент, Nm: 100
Обороти на празен ход, rpm: 0 - 2300
Max Ømm - стомана/бетон/дърво: 10/10/30
Тегло, kg: 1.5

Не знам как ще пробива бетона , но такъв голям въртящ момент от такъв мъник - приказка!
pesho - специалист
чудна е !!! спарки ще имат такава след 10 год. работил ли си с такава ? води се Impact drill-работи с лек удар.отначало искаш да я захвърлиш,но като свикнеш не я пускаш-за тавани е златнал. Моя съвет е с акумулаторните да не пробиваш бетон-предимно видии. в UK е пд-евтина.половината Карлово е там-поръчай на някой да то я донесе...
Тани - модератор
Абе точно за тавани не става защото като започне да се завива главата на винта в картона и започва да удря и чупи картона , но за скарата и за завиване на дюбел пирони е супер .За сайдинг и PVC ламперии също . А оборотите за акумулаторен винтоверт са направо..... Лошото е , че много бързо му пада батерията , но пък и бързо се зарежда :-D .
Последна промяна от Тани на чет дек 13, 2007 11:08 pm, променено общо 1 път.
pesho - специалист
ААА ...ти си от Сопот.. е, има и сопотчани.. не знам,аз правя само монтаж ГК и окачени тавани,но никъв проблем-опит...има и с литиево-йонна батерия-държи повече
Тани - модератор
Сподели за някои по екзотични и специфични инструменти , които използвате там? GX100 защо трябва да се "напомпи" два пъти преди да забиеш пирона?
pesho написа:
. не знам,аз правя само монтаж ГК и окачени тавани,но никъв проблем-опит...има и с литиево-йонна батерия-държи повече

Е и аз съм му свикнал - трябва да удари максимум три пъти , ако завиваш близо до ръба на картона , но цялото това внимание те забавя , а като си имам Креса , няма смисъл да се мъча - обичам да си вземам тясно специализирани инструменти и да ги ползвам по предназначение!
pesho - специалист
има много инструменти,но по-интересни са дребните приспособления,дет ти улесняват живота.а за GX-100 от теб чувам,че трябва да се помпи..за MAKITATA-там работим предимно сами и с по други метали- MF-таванр,но принципа е същия.тогава MAKITATA е незаменима
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Кой с какъв инстумент работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: