alexb - специалист
Нямах много време за обмисляне. Следващия път ще се постарая повече.

Сашо, ако може сподели твоя начин на работа.
sasooooooooo - "специалист"
Знам, че без снимки е много кофти за обяснение, затова не съм се и наел. От предходните снимки мисля, че е добре показано. Все пак не откриваме топлата вода :-D
alexb - специалист
не ме разбираи неправилно, за човек които го е правил не е проблем да го направи отново, повече мнения по добри краини резултати, от тук от там ще схване за какво става вапрос.

Имам няколко много добри снимки които следват алгоритама на работата, но немога да им намяла размера. Ще се постарая да ги кача.

А и ако можех да правя добри обяснения сас сигурност няма6е да сам строител :))
alexb - специалист
началото за скрито осветление

Прикачен файл

DSCI0096-800_600.jpg
DSCI0096-800_600.jpg (42.39 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

DSCI0100-800-600.jpg
DSCI0100-800-600.jpg (40.98 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

DSCI0101-800_6003.jpg
DSCI0101-800_6003.jpg (59.08 KиБ) Видяна 5237 пъти

Прикачен файл

DSCI0106-800_6004.jpg
DSCI0106-800_6004.jpg (38.18 KиБ) Видяна 5237 пъти
alexb - специалист
краен резултат

Прикачен файл

DSCI0212-1.jpg
DSCI0212-1.jpg (59.59 KиБ) Видяна 5174 пъти
parad0x - напреднал
Първо да поздравя, чисто нов съм тук и много се кефя на целия форум. Аз се занимавам с компютърни мрежи и техника но обичам да майсторя всичко ... затова и си намислих да си направя точно такъв окачен таван както в тази тема. По скоро аз си го бях намислил и най-после намерих тема в която се разисква точно този прост модел ( на фона на всички завъртулки и фльонги, които вие правите). Обаче искам да внеса едно изменение в този модел. Внесъл съм измененията в схема_1.пнг. Мсълта ми е, искам съвет как точно да изпълня конструкцията от UD и CD профили за да е здраво? Слава на админа, който някъде беше пуснал едни схемички с видовете скрито осветление и какво да се гледа, прочетох, че при този тип е необходимо тавана да е идеално равен и забелязах, че моя за около 2м има денивелация 5см ... "хвала" на майсторите, които го правиха... Идеята ми е освен за декорация и осветление да го ползвам и за "кабелен канал". Точно затова искам да направя този "кош" където да е осветлението и кабелите. Както и "лунички" на долната страна. Искам да помоля също да споделите по този начин ще има ли ефект скритото осветление, и като цяло каква е практиката за подобни цели ? Прилагам и схемичката.

Прикачен файл

shema_1.PNG
схемичката.
shema_1.PNG (31.6 KиБ) Видяна 5032 пъти

Прикачен файл

kor7.jpg
нещо такова искам да постигна... говориме за тавана.
kor7.jpg (32.85 KиБ) Видяна 5032 пъти
alexb - специалист
Здравей Парадокс, според мен първо трябва да си изправиш тавана най лесният вариант е с гипскартон, по трудният и по трудуемкият е с мазилка.
Има и вариант да направиш нишата в/у съществуващия таван, но лошото е че ще трябва да го направиш без да използваш воден нивелир(прозрачен маркуч пълен с вода) т.к. нямаш прав таван от който да се водиш, проблема е че колкото и добре да го направиш винаги някаде ще си личи кривия таван. Този вариант не е за препоръчване.

Ето моето скромно предложение, правиш си таван от гипскартон, на него си правиш скритото осветление.
как да на направиш скритото осветление: във единия ъгъл мериш 19см. от стената и правиш отметка на тавана. Същото го правиш на всички ъгли, след това взимаш чертилка(цветен канап) ти заставаш на едната отметка а от другата страна твоят помощник, опъвате чертилката, и единият трябва да дръпне конеца на долу и да я пусне, целта е да остане ясна черта. По тази черта започваш да монтираш уд-профила но ще внимаваш като монтираш профила той да стои от към стената.
След това на самата стена трябва да сложиш още уд-профил, които трябва да е на 18.8см от тавана, по същия начин както на тавана, чертилка и опъване!
Режеш ивици гипскартон с широчина 18.8см и ги монтираш на уд-профила които е на тавана.
В долния край на тези ивици монтираш уд-профил, уд-то на ивицата и уд-то на стената трябва да са на едно ниво!!!!
При това положение трябва шпакловаш всичко което е за шпакловане!
Режеш парчета гипскартон с широчина 23.8см и ги монтираш, след като ги монтираш на тези пар4ета завиваш уд-профил и на него монтираш ивици гипскартон сьс широчина 10см.

PS: забравих да спомена че трябва да прекараш кабелите за луничките и скритото осветление.

Незнам колко ще тежат другите кабели които искаш да прекараш но според мен ако не са много тежки нямаш нужда от цд-профили. :?
The_FAN - специалист
alexb написа:
началото за скрито осветление

Като за начало НИКОГА не прави обща фуга (кръстата) при затварянето на тавана с картон.
alexb - специалист
Спор няма кръстата фуга е грешка, но се осъзнахме и не я повтаряме!

Тема "Как може да се реализира тази "ниша" за скрито осв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: