48 мнения в "Импрегниран гипс картон в банята и тоалетната"
Добре пак ще го кжа с риск да обидя някои.Не е добре да се слага ГК на лепене в мокри помещения.И е необходимо хоризонталните фуги да се разминават!!!!!!!!!!!!!!!
Аз искъм да попитам може ли да се сложи ГК на току сложен гредоред още влажни греди, ще се получи ли проблем ако се сложи без профили направо на грдите. Да ли при разсъхване ще се пропукат фугите.
Колеги, изправен съм пред следната дилема:
Пред ремонт на стара баня в панелен апартамент съм - направих някои ценови проучвания и установих, че разбиването, изхвърлянето на старите полочки и след това изправянето на стените струва страшно много пари. Имам къща, в която и четирите бани са направени по този начин но от кара бина, и съм убеден в качеството и надежността на ГК. Това , което ме тревожи е, че след поставянето на картона и плочките в/у него от банята няма да остане почти нищо!!! Основата ми е 3,70 кв.м. Някои може ли да ми каже каква е минималната дебелина на конструкция, ГК и плочки при идеални условия разбира се (не броим изправяне на наклони и пр.)?
Предварително благодаря за информацията!
Пред ремонт на стара баня в панелен апартамент съм - направих някои ценови проучвания и установих, че разбиването, изхвърлянето на старите полочки и след това изправянето на стените струва страшно много пари. Имам къща, в която и четирите бани са направени по този начин но от кара бина, и съм убеден в качеството и надежността на ГК. Това , което ме тревожи е, че след поставянето на картона и плочките в/у него от банята няма да остане почти нищо!!! Основата ми е 3,70 кв.м. Някои може ли да ми каже каква е минималната дебелина на конструкция, ГК и плочки при идеални условия разбира се (не броим изправяне на наклони и пр.)?
velsi
- Почетен майстор
kolo написа:Аз искъм да попитам може ли да се сложи ГК на току сложен гредоред още влажни греди, ще се получи ли проблем ако се сложи без профили направо на грдите. Да ли при разсъхване ще се пропукат фугите.За моженето - може, но едва ли всички греди са идеално в една равнина. А и щом не са изсъхнали риска става по-голям, отколкото ако е наконструкция. Така мисля аз. Всеки си решава и си поема риска. В крайна сметка профилите не са чак толкова скъпи.
Kuncho
- напреднал
vikpan написа:Колеги, изправен съм пред следната дилема:Вижте сега, обръщам се не към майсторите във форума, а към обикновените "потърпевши", т.е. клиенти.
Ще се повторя от един предишен пост, но ми писна малко...
Баня? С гипскартон? Ама дори и зеленопембян? Не, не и не!
Ооо- бързичко и равно, модерно и по- така... Глупости! Ако трябва и сто торби теракол хвърлете върху стените, но да създавате уютно жилище на хлебарките е тъпо. Имайте предвид че там където живея и нашия и съседните три блока яко ги обеззаразяват, дезинсектизират, дератизират и то с добър ефект. Но,Аз, новодомец от 3 години що дупки изпаткахме из нашата баня и кухня и що хлебарки живеят там из стените- ужас. Тоя гипсакртон ше го сръфат за закуска еййй. Голяма мизерия!!! Недейте хора, вярвайте ми. Ако не ми вярвайте напийте майстора с ракия и тогава го попитайте.
... ако се поразтърсите из нета, някой бе написал как след няколко години си разкъртил и то съвсем без усилия ГК и какво видял...
Тема "Импрегниран гипс картон в банята и тоалетната" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература