Е кажи нещо по въпроса поне!
Добре пак ще го кжа с риск да обидя някои.Не е добре да се слага ГК на лепене в мокри помещения.И е необходимо хоризонталните фуги да се разминават!!!!!!!!!!!!!!!
крум - специалист
Това за фугите го знаем. Фундаментално е.
Само за лепенето ще трябва да изложиш малко доводи, че не ми е очевидно.
Аз искъм да попитам може ли да се сложи ГК на току сложен гредоред още влажни греди, ще се получи ли проблем ако се сложи без профили направо на грдите. Да ли при разсъхване ще се пропукат фугите.
Колеги, изправен съм пред следната дилема:

Пред ремонт на стара баня в панелен апартамент съм - направих някои ценови проучвания и установих, че разбиването, изхвърлянето на старите полочки и след това изправянето на стените струва страшно много пари. Имам къща, в която и четирите бани са направени по този начин но от кара бина, и съм убеден в качеството и надежността на ГК. Това , което ме тревожи е, че след поставянето на картона и плочките в/у него от банята няма да остане почти нищо!!! Основата ми е 3,70 кв.м. Някои може ли да ми каже каква е минималната дебелина на конструкция, ГК и плочки при идеални условия разбира се (не броим изправяне на наклони и пр.)?

Предварително благодаря за информацията!
velsi - Почетен майстор
kolo написа:
Аз искъм да попитам може ли да се сложи ГК на току сложен гредоред още влажни греди, ще се получи ли проблем ако се сложи без профили направо на грдите. Да ли при разсъхване ще се пропукат фугите.
За моженето - може, но едва ли всички греди са идеално в една равнина. А и щом не са изсъхнали риска става по-голям, отколкото ако е наконструкция. Така мисля аз. Всеки си решава и си поема риска. В крайна сметка профилите не са чак толкова скъпи.
sstefanov - майстор
masteradmin написа:
алуминиев хънтър дъглас. хем диша хем е ефектен хем е евтин
А от къде се намира това чудо?
Kuncho - напреднал
vikpan написа:
Колеги, изправен съм пред следната дилема:

Пред ремонт на стара баня в панелен апартамент съм - направих някои ценови проучвания и установих, че разбиването, изхвърлянето на старите полочки и след това изправянето на стените струва страшно много пари. Имам къща, в която и четирите бани са направени по този начин но от кара бина, и съм убеден в качеството и надежността на ГК. Това , което ме тревожи е, че след поставянето на картона и плочките в/у него от банята няма да остане почти нищо!!! Основата ми е 3,70 кв.м. Някои може ли да ми каже каква е минималната дебелина на конструкция, ГК и плочки при идеални условия разбира се (не броим изправяне на наклони и пр.)?

Предварително благодаря за информацията!
Вижте сега, обръщам се не към майсторите във форума, а към обикновените "потърпевши", т.е. клиенти.

Ще се повторя от един предишен пост, но ми писна малко...

Баня? С гипскартон? Ама дори и зеленопембян? Не, не и не!

Ооо- бързичко и равно, модерно и по- така... Глупости! Ако трябва и сто торби теракол хвърлете върху стените, но да създавате уютно жилище на хлебарките е тъпо. Имайте предвид че там където живея и нашия и съседните три блока яко ги обеззаразяват, дезинсектизират, дератизират и то с добър ефект. Но,Аз, новодомец от 3 години що дупки изпаткахме из нашата баня и кухня и що хлебарки живеят там из стените- ужас. Тоя гипсакртон ше го сръфат за закуска еййй. Голяма мизерия!!! Недейте хора, вярвайте ми. Ако не ми вярвайте напийте майстора с ракия и тогава го попитайте.

... ако се поразтърсите из нета, някой бе написал как след няколко години си разкъртил и то съвсем без усилия ГК и какво видял...
Тани - модератор
Е дай линк де! Най накрая и ние да прочетем нещо реално, че до тук само предположения четем! Въпреки , че малко трудно ще се убедя , че зад гипскартона могат да живеят повече гадинки , отколкото зад дървена ламперия!
FMaster - специалист
leonardo_vd написа:
Ето ти пример за хънтър
Искам да те попитам, над тавана слага ли се вата или друг вид шумо или друга изолация?
Мерси предварително ;)

Тема "Импрегниран гипс картон в банята и тоалетната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: