Pooh - майстор
di4ko.1976 написа:
на някой обекти се налага да шпакловам с това което ми достави главния изпълнител.
Ей това е голямата грешка - ако ти докарат обикновен гипс за шпакловка на зелен картон с него ли ще шпакловаш??? Това, че някой се опитва да мине тънко с материала, не означава, че трябва и майстора да прави компромиси - има измислени материали за почти всички случаи (казвам почти, за да се презастраховам, според мен лично има за ВСИЧКИ случаи), така че нека се използват. Не е нужно да измисляме топлата вода, а само да я ползваме когато трябва :wink:

П.П. Прилагам снимка на торба Унифлот тип "зелен" - за шпакловане на мокри помещения и по-специално за Зелен картон.

Прикачен файл

Uniflot_impregniran.jpg
"Зелен" Унифлот
Uniflot_impregniran.jpg (38.11 KиБ) Видяна 5212 пъти
di4ko.1976 - специалист
с обикновен гипс трябва да съм луд. но на въпросния мол за първи път шпакловах с картона със гипсова мазилка няква турска(сатен пердах алчи ДЕЛТА)а за фугите само мрежа .иначе ползвам фюгенфюлер за 1-ва и кнауф сатен за 2,,3 ръка.мрежа на оргиналните фуги и глас фазерни ленти кнауф за късите.
The_FAN - специалист
di4ko.1976 написа:
с обикновен гипс трябва да съм луд. но на въпросния мол за първи път шпакловах с картона със гипсова мазилка няква турска(сатен пердах алчи ДЕЛТА)а за фугите само мрежа .иначе ползвам фюгенфюлер за 1-ва и кнауф сатен за 2,,3 ръка.мрежа на оргиналните фуги и глас фазерни ленти кнауф за късите.

А как се държи сатена върху фюлера ? Мойте наблюдения са че не става добре.... а бая отдавна гледам....
2 ръце фюлер, понякога и 3 и накрая Унифлот или най добре F2 !
di4ko.1976 - специалист
фюгена го ползвам само за първа ръка .по мойте наблюдения като изсъхе фугата става бетон. втора и трета ръка сатен кнауф. Сатена се хваща отлично за фюген фюлера.мойто мнение е ,че е голяма грешка да се шпаклова с фюген 2 ,3 ръка НЕМА ШКУРЕНЕ после(знам го от личен опит) :cooler:
ronik - специалист
Добре де, ако накрая боята на окачения таван ще бъде влагоустойчива ще запечата всичко, за какъв чеп ми е влагоустойчив фугоуплътнител и влагоустойчив гипскартон? Грунда добре, подобрява връзката. И още един въпрос, имаме два листа гипскартон - единият със зелено покритие, другият с бяло. Самият гипс между хартиите различава ли се по нещо при двата вида?

Тема "Дълбокопроникващ грунд на влагоустойчив гипсокартон?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: