The_FAN - специалист
при силно неравна повърхност и KNAUF даже си казват да се ползват ивици за "обиране" на големите неравности, така че смятам dito да се е справил добре. Относно контактната площ, на топките - зависи си изцяло от майстора, който ги слага - ако има нужда от по-голяма топка, значи е редно да се зползва подложка от парче картон, но това се разбира още от самото начало като си пуснеш лазера...

На Knauf бетонконтакта беше много добър....от 2 години насам не зная на какъв хал е.
pesho - специалист
dito написа:
. Ако ти предложиш нещо за следващата ми баня, добре дошло ще е.
Измажи я !!
stokie - специалист
Да ве 5 санта тръба така се скрива с измазване :lachtot: Като идеш на обекта и ти кажат да слагаш картона в баня без конструкция не ти остават много варианти :wink:

Батка как го пускаш този лазер в баня, че нещо не ми го побира акъла? Като, че ли с нивелчето същия ефект се постига за по-кратко време.
pesho - специалист
Що ,ве,къв е проблема ? Щом му е на клин,по-лесно е да се измаже.dito сам каза,че е голяма играчка. Пък и къв е тоя обект дето ще ти кажат таквоз нещо... :?
stokie - специалист
:lol: Само че не заивиси от тебе. Всички обекти са такива каквото кажат собствениците това е, ако искаш.Играчка е първият път после вече имаш тренинг, по-лесно става.Дори и на клин да е пак става с лепене без проблем.По цялото черноморие е така, а предполагам и на планинските курорти.
Последна промяна от stokie на пон авг 10, 2009 9:29 am, променено общо 1 път.
dito - специалист
Измазването си е класическо решение, обаче не е за аматьори :lol: Нямаше да се справя добре, а плочките исках да ги лепя на гребен, че хич не бях сигурен в себе си. Обаче, ако не си правих сам банята, а бях викнал майстор, щях да предпочета мазилка, дори да е доста дебела.
Като позавърша и другите помещения, ще пусна снимки да се посмеете на ентусиазма ми :-D
The_FAN - специалист
stokie вече сериозно се изложи...как пък го измисли това с нивелира :lachtot:

ама няма начин да е по бързо и лесно.

С лазо си пускаш цялата равнина пред стената и боцкаш с метъра да видиш къде колко отклонение имаш, бабуни разни с нивела какво ?
черта в ляво, черта в дясно - стреляш с конеца горе и по пода и тогава с нивела гледаш. 8 години с нивел и вече твъро 2 с лазер...е има си разлика в заработката - поне това показва салдото в края на месеца.
Не споря че има и бани, в които и с лазер и с нивелир все си е терсене.

Но по принцип....
stokie - специалист
Иска ти се ама на някой друг топик, не и сега :prost: поради следните причини:

Ти си с лазер, аз с нивел. Ти си слагаш лазера и почваш да мериш като ненормален как ти стои денивелацията, къде ти е най-малкия размер и докато стигнеш до верния отговор вече си направил към 20-на мерки и си забрваил първия размер и почваш наново. Аз какво правя оглеждам стената и привидно си набелязвам двете места за белязките(предимно най-изпъкналите) слагам си нивелчето и си опъвам шлакчето, като гледам горе долу да е успоредно на стената(освен ако зидарите не са зидали под формата на ромбоид :lachtot: ) и те да са с прав ъгъл една спрямо друга, слагам си платката и бегам :eg:
Лазера е удобен ама не и за помещения 2 на 2 :wink: Откакто съм почнал работя и с лазер и нивел, 8 години вече.

Значи ВиК-то не си издълбало канал за тръбите после аз да му търся лесното, че да правя по 5 6 санта измазване, стига такива глупости.

Винаги са ми били интересни картонджиите с метър и мастар със залепен на него нивел :lol:
Относно терсене баните, една пишка като не искала да свърши работата ставала от половината :lachtot:
The_FAN - специалист
последното не го разбрах, но ще го обясниш нататък... :lol:
Не съм отказал никога нещо щото не ме кефи :), просто като си е*ано не мога да кажа че не е.

А за забравянето на размерите...да прав си - всички размери които не ме интересуват ги забравям на момента :)

Опъвай си шнура щом тЪ кефи :lachtot: (тая май ти е любимата икона)

а наздраве

:prost:
pesho - специалист
stokie,ти по частните къщи ли си работил Англия и колко време ?

Тема "Лепене върху панелна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: