• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
petkomz - специалист
bencho_rb написа:
неможеше ли да напражиш прави стени без тия форми които са доста спорни дали са естети4ни или пален ки4 според мен.
Дали е кич или не е - решаваме аз и жената! Стига социализъм, мисля че достатъчно се нагледахме на еднакви "кибритени кутийки"!

п.с. Доста добре като за първо мнение! Форума е за хора които майсторят сами, искат или дават полезни съвети, ако не си от тях - моля не пълни темата с глупости!
karoto - специалист
За мен двойната скара си е пълна глупост, защото носещата конструкция си е първата скара и да се разчита само на кръстовидни връзки не е удачно и то при полужение, че профилите в България не са толкова качествени и при едно усукване се получава самооткачане на кръстовидна връзка и от там е ясна работата всичко долу :-D
Но това си е мое мнение
IJAN - специалист
Ето тази схема според мен ще ти свърши работа за 1 ниво

Прикачен файл

Потолок.jpg
Потолок.jpg (48.91 KиБ) Видяна 5113 пъти
Crafty - специалист
karoto написа:
За мен двойната скара си е пълна глупост, защото носещата конструкция си е първата скара и да се разчита само на кръстовидни връзки не е удачно и то при полужение, че профилите в България не са толкова качествени и при едно усукване се получава самооткачане на кръстовидна връзка и от там е ясна работата всичко долу :-D
Но това си е мое мнение
Много любопитно мнение, на база собствен опит ли говорите колега, или "имате такова усещане за нещата"? До сега не съм виждал "самооткачила се кръстовидна връзка" ... дали вината за подобно нещо не е в задкормилното устройство?
IJAN написа:
Ето тази схема според мен ще ти свърши работа за 1 ниво
Най-вероятно ще свърши работа наистина ... остава въпросът кое предпочитаме - 2 пъти повече дюбели и 2 пъти повече профили за нивелиране, или лесно и бързо монтиране на скарата, което освен това е и според действащите нормативни уредби в ... Европа и Америка май стигат ;)

Идеята е много свежа - браво на автора и продължавай в същият дух.
karoto - специалист
Crafty написа:
Много любопитно мнение, на база собствен опит ли говорите колега, или "имате такова усещане за нещата"? До сега не съм виждал "самооткачила се кръстовидна връзка" ... дали вината за подобно нещо не е в задкормилното устройство?
Ами колега не е от задкормилното устройство, а според вас кое е по-здраво като крепеж директният окачвач или кръстовидната връзка :roll:
svetliopi44 - Чирак...
Е що да се откопчва ... нали се бие с рапидки в профила ...
Аз лично предпочитам това за двойна скара Изображение
dechoоо - специалист
svetliopi44,че кои си играе да ги закопчава с копчета?
А и си мисля че тази връзка е по добра :-D

Прикачен файл

krystovidna wryzka.jpg
krystovidna wryzka.jpg (6.78 KиБ) Видяна 4922 пъти
svetliopi44 - Чирак...
Тия връзки не ги харесвам , не знам защо ...
Котвата им е по-плитка отколкото на анкервинкела ...
IJAN - специалист
Най-вероятно ще свърши работа наистина ... остава въпросът кое предпочитаме - 2 пъти повече дюбели и 2 пъти повече профили за нивелиране, или лесно и бързо монтиране на скарата, което освен това е и според действащите нормативни уредби в ... Европа и Америка май стигат ;)-цитат на Crafty

Предполагам дюбелите за окачвачите си остават като бройка и при двете схеми,за нивелацията също-има разлика в броя профили - много повече и това че тавана ще слезе по ниско при двойната скара.За по бързото и по лесното монтиране при двойната скара също се съмнявам.
zmeios - специалист
prascho написа:
същата "конструкция", която си ползвал за стената на тавана си вземи каска
Кризата ли ви удари, що ли? Нещо разстроен ми се виждаш днес, Прасчо.

Конструкцията е една от най-добре измислените (за целите си) които съм виждал във форума.

Тавана е ясно че ще е на двойна скара, онова с единичната е булгаристански метод за икономия на труд и материали. Но не виждам защо второто ниво да не може да слезе именно по начина, нарисуван по-горе за стената.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Ето и моята конструкция,дайте мнения!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: