The_FAN - специалист
Fugenfuller-а трябва да се остави да се накисне около 5 минути и след това да се забърка. Иначе ако се забърка веднага става на топчета.

При накисването е хубаво да се "ръси" в кофата за да не става на буци.

Никак не е лоша идеята да се забърка с перка - става като масло, но времето за работа намалява наполовина.

Когато накисваш сипваш докато остане 1-2 мм. вода отгоре.

Относно гъстотата - аз предпочитам 1-ва ръка да е с по-гъст разтвор, а втората по-рядък.

Успех.
maxuel82 - специалист
The_FAN написа:
Fugenfuller-а трябва да се остави да се накисне около 5 минути

Никак не е лоша идеята да се забърка с перка - става като масло, но времето за работа намалява наполовина.

Когато накисваш сипваш докато остане 1-2 мм. вода отгоре.

Ето тава е нова информация :idea: Никога не съм го чакал да се накисне а слагам с мистрията и бъркам с бормашината !И става като масло но докато напълня 2-3 фуги и е стегнал въпрки че забърквам малко никога немога да го уползотворя напълно :?
Pooh - майстор
maxuel82, Не се обиждай, но явно не ставаш за шпакловане. Щом си в сферта - викни си някой познат, за който знаеш, че може, надипли 1-2 салатки, извади ракийка от дълбоките резерви и приключи с тази драма, че вече става смешно.
valmet - специалист
И когато пълниш ъглохранители(алуминиеви ъгли),на първа ръка пускай и стъклофазерна(гласфазерна)лента-просто съвет.
marian1 - майстор
Пробвай преди монтажа да намокриш хартиеният ъгъл и пак пиши - пия бира! :lol:
За шпакловката - стигнал съм почти без мустаци и търкане с шкурка - правя го ( все едно забърсвам прах :lol: :lol: :lol: ) само защото чорбаджиите са чували че трябва да се шкури :-D ... колкото повече минаваш с маламашката, толкова по-бързо съхне (изваждаш по бързо влагата ) , научи се: Първа ръка- по гъста и пълнеща, 2 ръка финосване 3 ръка само където е необходимо.За бъркането - по горе ти писаха, отделно разтворите са много чувствителни ( според мен де ) аз си нося гъбичка и след всяко забъркване мия - кофата ми е "като" нова - и по торбите си пише че смесването на стар и нов матерял влошава качеството и ускорява втвърдяването. Успех - никой не се е родил научен- аз също :lol:
n.yaneff82 - специалист
Pooh написа:
maxuel82, Не се обиждай, но явно не ставаш за шпакловане. Щом си в сферта - викни си някой познат, за който знаеш, че може, надипли 1-2 салатки, извади ракийка от дълбоките резерви и приключи с тази драма, че вече става смешно.

:partyman:

Послушай Pooh
maxuel82 - специалист
Pooh написа:
Е то това е най-лесното :lol: но искам и аз малко да се поизтормозя с шпакловката и да я направя та направо да преминем към салатата и ракията :-D
maxuel82 - специалист
marian1 написа:
Пробвай преди монтажа да намокриш хартиеният ъгъл и пак пиши - пия бира!
За стъклофазерната лента знам че се мокри и си я мокря но за хартиения ъгъл НЕ знаех !Благодаря !Ще черпя бира колото искаш само да ми стане ясна шпакловката :idea: Кофата и аз я чистя с гъба и е много чиста :idea:
valmet - специалист
Ще трябва някой да ти покаже основни неща,майна!И от там нататък си ти.Иначе се радвам на ентусиазма който показваш-ще се научиш.
Преди време аз когато се учих,полудявах от яд,че не става от първия път,но сега-клиентите на които съм работил ще кажат,нямам думата.
dechoоо - специалист
На теория, всички го знаят :klatsch: Но дали е така и на практика :?
Не... не бих казал че е така! Виждал съм работата на хора... да от форума, хора с доста мнения
Ами, стана ми лошо... И аз не съм майстор, ама сравнение с видяното
The_FAN... е прав, трябва да се накисне около 5 мин. Но, съм сигурен че малко хора го правят. И след като се разбърка пак трябва да се остави за около 5 мин да втаса, след това пак разбъркване и чак тогава е готова за работа... И аз не го правя, винаги!!!
А какво ще стане ако не се намокри лентата(гласфазерната)... много ще ми е интересен отговора?
The_FAN... :2thumbs: един от малкото хора от който би искал съвет тук.!!! Той и още няколко човека.... с уважение, другите се знаят :)
А и за бам- а, за който са ме предложели
Можеше и да бъда уведомен, и защо... нали 8180, така не можете да имате уважението на много хора тук. Ако ви пука за това Де!!! В което се съмнявам...
Но със здраве, и весело посрещане на празниците

Тема "Как се фугират ъгли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: