Стефан написа:Май вече прекалихте с чата!!!! Нямате ли си други начини да си говорите?Ех , Стефане Сефанее! Аман от такива като тебе в интернет! Като не ти е интересно , не чети! И ако все пак си си изгубил времето да прочетеш нещо което не можеш да разбереш недей се оплаква на всички, а просто смени форума с някой , по-простичък , като за тебе и не давай определения за другите , като ни сравняваш със себе си! Ако беше прочел по-внимателно , щеше да видиш:
Ако някой се интересува от такива начупени кичозни тавани, едва ли ще се захване сам да си ги прави. Просто ще потърси майсторите като Вас! Така, че никой не се интересува от тънкостите на занаята Ви / поне аз не се интересувам /. Ако някой имаше интерес, то би прекъснал диалога Ви!
SORY, увлякохте се!
Първо - Името на сайта ( определено не е за професионалисти, а дори обратното)
Второ - администратора на саита ме е помолил да кача снимки , за да ги обсъдим , а ние сме в неговия виртуален ДОМ и сме му на гости, така че ти си просто гост тук . Моля те дръж се като такъв.
Трето - тове не ти е сладур точка ком ,а форум.И не сме се събрали да си чатим , а да СПОДЕЛЯМЕ информация. Всяко нещо може да се направи по много начини и ние ( не знам за тебе) просто споделяме мнения , ако някой има мнение по темата може да го напише, ако не може да си избере някое
Четвърто ..........
... сто и първо , че аз не съм майстор и дори още по зле - за първи път видях профил на живо два дни преди да направя тези" такива начупени кичозни тавани"
А ако не се интересуваш от тънкостите на занаята то просто се чудя защо въобще си влезнал в този раздел

Та нека се върна на диалога! От вчера започнах да фугирам и да не изневеря на себе си реших да опитам от всичко по малко. Започнах с Норгипс стандарт Впечатленията са мм , че той е универсален , и може да става както за фугиране , така и за шпакловане. Предимство при него е че "отвореното" му време е най дълго (50 минути) , ноо то като че е и неговия недостатък - много бавно съхне ,преди да стане готово за следваща обработка. След това пробвах с Фуген фулер .Останах с впечатление ,че е с мноого едра сруктура и най-вероятно дори да се изшкурка , ще личи под латекса.Друг недостатък е по-трудната му обработка след като изсъхне.Като предимство мога да отбележа , че съхне доста по-бързо и върши чудесна работа , ако се използва по предназначение т.е. фугиране и запълване на по-голями участъци.Според мен обаче е задължително да се шпаклова отгоре със сатен гипс , който изглежда има най-финната структура от трите.Добро впечатление ми направи също дългото отворено време , но не зная точно колко е , защото ми го дадоха в насипно състояние в найлонова торба. Не знам дали това е причината сместа да става на бучки. А може би трябва да се изчака няколко минути да "втаса"

Вчера също ми беше първото шпакловане, та бихте ли ми помогнали- защо понякога (и при трите материала май) се получават балончета(дупчици) докато шпакловам и как да ги избегна?Благодаря предварително за отговора!