• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
ronik - специалист
Изолирани били и доколкото знам( не че знам много де) са стационарни , , не можеш да ги насочваш. Мисля, че няма да е много трудно и обикновена луна да се изолира.
Velio - специалист
Pooh написа:
solo5 написа:
трябвало е да си купиш луни за баня
Те нещо по-особенно ли са ... да не са и те зелени? :? :wink:
Имат по-голяма степен на защита (IP XX). Оборудвани са със силиконово уплътнение. Хората казват, че по-добре е да са на 12V.
Pooh - майстор
Луните, без значение къде се намират, ако искате да живеят по-дълго от една седмица - 12V! Относно луните за баня - всяка луничка, която не е от тенекия става за баня. Тенекето просто много бързо ръждясва :wink:
Относно свободното разстояние което остава на solo5 - не си ли помислял, че можеш да "захапеш" плочките? Ако са налепени добре и са нивелирани, чисто и просто използваш горният им край за ниво на UD профила, но за ниво на ГОРНИЯТ край на профила (подчертавам, за да не стават грешки). Ако ти е хубав перфоратора - карай смело, няма да счупи плочката при положение, че не е кухо отдолу. Ако не си много сигурен - варианта с рапидките между фугите е доста добър, аз само бих добавил - намажи санитарен силикон или монтажно лепило тип Sikaflex на гърба на UD-то и след като го монтираш му дай 1 ден почивка за свързване. След това няма сваляне.
Така, ще имаш предостатъчно място и за носещи и за монтажни профили, и за лунички, и за вата :wink:
tassel - специалист
Е нали целта е стената да завърши с цяла плочка. Ако разстоянието ти е 7-10см от тавана, няма да има проблем. По принцип на опаковките на луничките дават всички размери и отстояния, но и да има няколко мм по-малко не мисля, че е фатално.
тонито - специалист
ами аз съм слложил диодни луни на земята.а за тавана ти препоръчвам да си сложиш пвц ламерия.Хем красиво хем лесно се чисти....

Прикачен файл

1а.JPG
1а.JPG (10.15 KиБ) Видяна 5360 пъти

Прикачен файл

1с.JPG
1с.JPG (10.37 KиБ) Видяна 5360 пъти

Прикачен файл

4а.JPG
4а.JPG (10.95 KиБ) Видяна 5360 пъти
Patso_pro - напреднал
Solo 5, как ще правиш шпакловката на тавана? Фугенфюлер и унифлот или - чудя се дали няма да стане само с Унифлот - 2 ръце? Демек да напълня и фугите с унифлот
solo5 - майстор
фугите ще станат с унифлот според мен
има някаква паста на кнауф F2 мисля, че отгоре може и с нея
а за финиш сатен гипс на кнауф :?
но питай някой по-голям майстор, аз съм лаик
Чаро - Акълия
Тук пише. http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/0/EC ... enDocument
Унифлота е малко скъп, ако имаш количество....
leonardo_vd - модератор
Patso_pro написа:
Solo 5, как ще правиш шпакловката на тавана? Фугенфюлер и унифлот или - чудя се дали няма да стане само с Унифлот - 2 ръце? Демек да напълня и фугите с унифлот
Става и с унифлот, ама ще ти дойде скъпичко. Иначе даже е по-добре от Фугенфюлера. :wink:
Domashen_maistor - специалист
[quote="solo5"] за финиш сатен гипс на кнауф :?
но питай някой по-голям майстор, аз съм лаик[/quote]
И аз не съм специалист, но гипса /па бил той и сатен/ за финиш в баня, :? :? Що просто не наслагаш от белия ГК, та квото има да става да стане по-бързо :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Кой вариант при монтаж на таван от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: